Hur man byter vattenpumpen i en Toyota Tacoma

Vattenpumpen är hjärtat av Toyota Tacoma kylsystem, cirkulerar kylvätskan. När vattenpumpen är trasig, kan det orsaka allvarliga skador på motorn för din Toyota Tacoma. Instruktioner
1gr-FE Tacoma Motor
1

minuskabeln på bilbatteriet innan du börjar. Ta bort de fyra fästskruvar och ta reda på hur många 1 motorn undercover församling när det handlar om 4WD och PreRunner.
2

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren. När motorn är kall, töm kylsystemet från kylaren i pannan.
3

Ta ut den vänstra sidan av radiatorn stöd för att rama in tätningen och ta bort V-banken täcker.
4

Avlägsna fläktkåpa och luftfiltret. Ta vattenkranen efter frånkoppling de två slangar oljekylare. Koppla även bort kylaren och de fem vattenslangarna bypass.
5

Lossa och ta bort de fem skruvarna längs med vattnet inloppet. Ta o-ringen ur vattnet utloppsröret och ta packningen ur vattnet pumpen. Lossa och ta bort de två bultarna till nummer två medlöpande avdragare underenheter och ta bort delaggregatet.
6

Ta generatorn och ta bort monteringsbulten att separera sugslangen delaggregatet och kompressorn till luftkonditioneringen. Koppla ur kontakten till luftkonditionering kompressorn och lossa och ta bort de fyra skruvarna för att separera montering remspännaren och kompressor för att ta bort enheten remspännaren.
7

Lossa och ta bort de kvarhållande bultarna till vattenpumpen och ta bort vattenpumpen. Rengör packningen monteringsytorna och installera en ny packning till vattenpumpen innan du installerar vattenpumpen. Dra åt alla de korta bultarna till 80 inch pounds och de långa bultar till 17 foot pounds.
8

Montera aggregatet bältessträckare sedan fortsätta installera resten av komponenterna i omvänd ordning. Fyll på kylsystemet och Anslut den negativa batterikabeln. Starta motorn och kontrollera tätheten när bilen är vid normal arbetstemperatur. Addera 2tr-FE Tacoma Motor
9

minuskabeln på bilbatteriet innan du börja. Ta bort de fyra fästskruvar och ta ut den största motorn undercover enhet när det handlar om 4WD och PreRunner.
10

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren. När motorn är kall, töm kylsystemet från kylaren i pannan.
11

Ta ut den vänstra sidan av radiatorn stöd till ram tätning och ta bort V-banken täcker.

12

Ta bort fläktkåpa tillsammans med generatorn. Lossa och ta bort de tre bultarna till remspännaren montering och ta bort enheten.
13

Lossa fästbultarna till vattenpumpen och ta pumpen ur motorn.
14

Rengör alla packnings monteringsytorna innan du installerar en ny packning och sätta i den nya vattenpumpen. Dra åt alla korta bultar till 15 foot pounds och de korta bultar till 80 inch pounds.
15

tillbaka montering bältessträckare, dra den första bulten till 30 fot pounds, den andra till 16 fot pounds och senast till 32 fot pounds.
16

tillbaka resten av komponenterna i omvänd ordning, sedan fyller på kylvätska till motorn och anslut den negativa batterikabeln. Starta motorn och kontrollera tätheten när motorn når vanliga temperaturer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69229.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.