Felsökning den Kylsystem i en Lincoln Navigator

identifiera problem med kylsystemet genom att förstå hur det fungerar. Enkelt uttryckt, samlar kylvätska värme när den passerar genom motorn och avger värme när den går i kylaren. Kylanordningar främst cirkulera frostskyddsvätska, innehåller det eller reglera dess temperatur. Felsöka kylsystemet i en Lincoln Navigator genom att regelbundet inspektera kylsystem enheter. Arbeta med en mekaniker för dessa steg som gäller för de flesta årsmodeller. Instruktioner
1

Kontrollera din vattenpump för läckor. Vattenpumpen håller kylmediet rör sig genom motorn, kylare och värmeelement. En svag kylvätska lukt eller fläckar av frostskyddsmedel enligt din Navigator när parkerade under korta perioder är tecken på en trasig vattenpump.
2

Inspektera slangar för sprickor, kollapser, läckor eller torrhet. Detta innefattar övre och undre kylarslangar, värmare och slangar bypass och grenrör slangar kylvätska. Den övre slangar mått ca 2-inches bred och transportera kylvätska mellan kylaren och motorn. En skadad slang orsakar fel i kylsystemet.
3

Titta på kylvätskenivån. Låga frostskyddsmedel resulterar i överhettning och andra kylproblem. Med låga nivåer, fyll på kylvätska i expansionskärlet reservoaren. Hitta reservoaren på förarsidan av motorn bredvid bromsvätskebehållaren. Detta läge gäller 5.4L 4V V8-motor.
4

Töm din kylvätska och spola systemet när lokalisera kylproblem. Omhändertagande frostskyddsmedel rätt är lika viktigt som att dränera den eftersom den söta doften av kylvätska lockar djur och små barn. Intag av giftig vätska kan vara dödligt.
5

Undersök kylarlocket för att se om den är trasig. En skadad cap kunde visa tecken på korrosion. Be en mekaniker för att använda ett tryck testare eller en adapter för att granska den gemensamma jordbrukspolitikens tryckklass och funktion. Snabbt ersätta en defekt lock.
6

Städa framför din radiator. Smuts, stenar, löv och annat skräp suger in fenorna på din radiator vid körning som orsakar överhettning. Använd en diskborste, diskmedel och en vattenslang för att rengöra din radiator front.
7

Testa termostaten för att se om det fastnar. Ett sätt att identifiera en fast termostat är konstant låga temperaturavläsningar eller toppar mellan höga och normala temperaturer. Din termostat, en fjäderbelastad ventil som reagerar på kylvätsketemperaturer, sitter vanligtvis inuti huset på motorsidan av den övre kylarslangen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69239.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.