Vad är Green Car Fluid?

Frostskyddsvätska är en grön vätska som används i fordonsindustrin kylsystem för att förändra de termiska egenskaperna hos vattnet i systemet. Grönt färgämne tillsätts för att identifiera konventionella frostskyddsmedel, medan nyare förlängd livslängd frostskyddsmedel färgas orange. Typer

Konventionell frostskyddsmedel innehåller oorganiska rostinhibitorer att skydda kylsystemet. Långtidsverkande kylvätska är samma som konventionell frostskyddsmedel, utom rostinhibitorer är organiska och håller längre.
Fördelar

Antifreeze höjer kokpunkten för vatten i kylsystemet och sänker fryspunkten. Rostinhibitorer i frostskyddsmedel skyddar kylsystemet mot korrosion.
Kompatibilitet

rostinhibitorer i konventionella och förlängd livslängd frostskyddsmedel inte fungerar bra tillsammans. För bästa systemprestanda, spola kylsystemet av den gamla frostskyddsmedel stället blanda de två.
Faror

Etylenglykol är den aktiva ingrediensen i frostskyddsmedel och är extremt giftiga. Förtäring kan leda till döden inom 24 timmar. Överlevande från frostskyddsmedel förgiftning kan uppleva njursvikt i flera veckor.
Prevention

Antifräsar läckor kan uppstå som din bil åldrar. Det vanligaste problemet är brast vattenslangar som kan undvikas genom att byta slangar innan de bryter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69415.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.