Hur man byter vattenpumpen i en Ford Mustang

Vattenpumpen är hjärtat av Ford Mustang kylsystem. Se till att byta ut en trasig vattenpump, vilket kan leda till att motorn överhettas vilket resulterar i allvarliga skador. För att korrekt göra jobbet, behöver du vissa verktyg, som kan inkludera olika skiftnycklar och skruvmejslar och en spärrfunktion set. Plus, behöver du en dräneringskärlet, packning skrapa och stålborste, och din ersättare vattenpump och packning. Instruktioner Review bort vattenpumpen
1

Koppla bort den negativa batterikabeln. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren. När motorn är kall, ta bort avtappningspluggen och tappa ur kylvätskan ur kylaren i pannan.
2

Ta ut luften piprensare utlopp. Lossa vattenanslutningen bultarna remskiva och dra ut bältet tillbehöret kör längs med vattnet remskiva.
3

Demontera nedre kylarslangen, den övre kylarslangen och värmeslangen.

4

Lossa och ta bort de 12 anslutna bultar att lossa vattenpumpen. Ta vattenpumpen. Rengör tätningsytor parning med en packning skrapa eller stålborste.
Installera Vattenpump
5

Infoga och installera vattenpumpen, och se till att fästa en ny packning eller en ny O-ring tätning. Dra åt bultarna till 89 tum-lb vridmoment i en 4,0 liters motor och 18 ft-lb vridmoment i en 4,6 liters motor.
6

Montera värmaren slangen och de lägre och kylarslangar. Sätt tillbaka bältet tillbehörsdrivningens och vattenpump bultar remskiva. Montera och installera luften piprensare utlopp.
7

tillbaka avtappningspluggen och fyll på kylsystemet med kylvätska till rätt nivå.
8

Anslut batterikabeln och starta motorn. Kontrollera efter läckor när motorn når normal drifttemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69251.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.