Hur man reparerar en 1988 Toyota Corrolla Radiator

Toyota använde en kombination av aluminium och plast för 1988 Corolla s radiator. Tankarna var plast, medan kärnorna var aluminium. Resultatet blev en lättare version än traditionella mässing radiatorer. Det innebar också att, när den skadats, kunde denna radiator repareras lättare än sina traditionella motsvarigheter. Medan aluminium är metall och därför föremål för korrosion, plast delarna har sina egna utmaningar. Slangarna kan också skadas på något kylaren. Vissa reparationer är universella, medan andra är specifika för vissa radiatorer, beroende på typ och lokalisering av läckan. Saker du behöver
Radiator anti-läcka lösning
Wrench
Skruvmejsel
Kylvätska
Air-Free plast svetsare
Visa fler instruktioner
1 < p> Bestäm när kylvätskan läcker från. Rengör kylaren sig för att se om det finns ett hål som tillåter kylvätska att fly. Kontrollera kylarslangar och slangkopplingar för att se om en reva eller reva i en slang, eller en spricka eller avbrott i kontakten tillåter kylvätska att fly. Skador på andra delar av kylsystemet kommer att orsaka att radiatorn inte fungerar. Alternativt, testa radiator för inre skador genom tryck testa den, eller genom att öppna kylaren och fylla det, och sedan köra motorn för att se det där läcker eller överhettning. Om kylmediet läcker ut, kommer trycket i radiatorn vara låg. Även om läckan är inte från radiatorn, kan överhettning göra kylaren benägna att läcka.
2

Byt en läckande slang, och kontrollera slanganslutningen för att se till att den inte är trasig eller sprucken. Byt ut kylarlocket när gummitätningen är skadad, eftersom det inte längre kommer att hålla trycket i kylaren.
3

Svetsa några hål eller trasiga bitar av kylaren med en plast tank och radiator reparationssats. Med hjälp av luft-fri plast svetsare, värma läckande området och smälta plasten svetstråd i hålet eller på kanten av öppningen. Låt svalna och ställa innan du installerar kylaren.
4

tömma en behållare av kylsystem tätningsmedel i kylaren. Om antingen aluminium eller plast delar har blivit skadat, kommer pulvret eller pellets i kylsystemet tätningsmedel strömma in läckorna och svälla för att fylla dem. Toppa kylvätskan och köra Corolla i ca 30 minuter så att tätningsmedlet att arbeta.
5

Ersätt förlorad kylvätska när motorn har svalnat genom att ta bort kylarlocket och hälla i kylvätska tills radiator är fullt.
6

Testa reparation metod genom att vrida på Corolla och låta den gå tills den värms upp, kontrollera om det finns någon kylvätska läcker eller om motorn börjar överhettas. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69894.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.