Hur man byter värmeelementet på en 1990 GMC S15

Fordonets ägare aldrig fångar skada på värmeelementet nästan 100 procent av tiden innan det faktiskt händer. Till skillnad från andra motorkomponenter, sitter värmeelementet på S15 lugnt undangömt under instrumentbrädan tills det finns ett problem med det. Den söta doften av socker inuti din bil är definitivt inte den nya luftfräschare. Värmeelementet har brustit och att lukten är kylvätska läcker ut över passagerarsidan golvyta. Byta värmeelementet på 1990 GMC S15 kan göras hemma med några enkla verktyg. Reparationen ska ta dig 40 minuter eller mindre även om det är ditt första försök på bilverkstäder. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet
platt skruvmejsel
Tänger
Hylsnyckelsats
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din S15 och ta bort kylarlocket. Placera en pan kylvätska drain under lastbilens radiator i linje med kylvätskan avtappningskran. Öppna avtappningskranen och låt hälften av kylvätskan rinna, och stäng sedan avtappningskran. Medan kylmediet är dränering, istället för att titta ner i kylaren för att se när du har nått halvvägs av kylvätska i kylaren, räkna till 45 och sedan stänga avtappningskranen.
2

Lossa klämmor på värmeelementet slangar i brandväggen med en platt skruvmejsel. Dra sedan de kvarhållande klämmor tillbaka på slangarna cirka sex inches. Om dina värmeelementet slangarna har spring-spänning klämmor, använda en tång för att klämma klämma ihop flikarna för att flytta tillbaka dem på slangarna. Addera 3

Dra båda slangarna värmeelementet av de inre och yttre värmeelementet rör. Placera slangarna så de är pekade uppåt för att undvika lite kylvätska kvar i dem spills.
4

Öppna passagerardörren och identifiera värmeöverdraget kärnhuset under instrumentbrädan på brandväggen. Omslaget är svart och formad som en udda rektangel.
5

Ta bort de fem skruvarna från värmeelementet lock med en hylsnyckel. Inte tappa inte skruvarna, placera dem i mugghållaren och ta sedan bort locket från sin position
6

Ta bort den nedre bulten på vänster och en på höger säkra metall spännband på. värmeelementet. Långsamt och försiktigt, böja var och en av remmarna uppåt bort från värmeelementet. Varje band har också en bult på toppen av dem. Du behöver inte ta bort sina övre bultarna, men om du känner dig mer bekväm att göra så i stället böja banden, gör det.
7

bort värmeelementet genom att dra den mot dig två inches och sedan sänka den från under instrumentbrädan. Värmeelementet har fortfarande kylvätska inuti den. Var försiktig så att du inte spiller ut någon mer kylvätska i lastbilen. Installera det nya värmeelementet genom att helt vända på borttagningen exakt. Använd en tratt för att fylla på din radiator med kylvätska i tråget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69591.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.