Hur man installerar en 1998 Sunfire termostat

Termostaten i Pontiac Sunfire hjälper till att reglera motorns temperatur genom att styra flödet av kylmedel genom systemet. När motortemperaturen ökar, gör termostaten mer kylvätskan, upprätthålla en jämn temperatur för att förhindra överhettning och skador. Om din Sunfire börjar överhettning och kylvätska nivåerna är korrekta, kan termostaten misslyckas, sätta dig i riskzonen för allvarliga motorskador. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
Wrench in
spårskruvmejsel
frostskyddsmedel Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Placera en stor dropplåt under radiatorn avtappningspluggen på passagerarsidan av bilen. Öppna huven och ta bort kylarlocket.
2

Lossa avtappningspluggen med en skiftnyckel tills kylvätskan börjar flyta. Vänta medan radiatorn avlopp. Dra ut kontakten helt när kylaren är tom. Avlägsna tråget.
3

Följ nedre kylarslangen till termostathuset på den motsatta änden. Lossa slangklämman med en spårskruvmejsel. Dra slangen från termostathuset. Med hjälp av en skiftnyckel, ta bort de två skruvarna som håller termostathuset.
4

Dra bort luckan från termostathuset och ta bort termostaten och o-ring. Montera nya O-ringen är försedd med den nya termostaten. Sätt termostaten och sätt tillbaka locket. Fäst huset med skruvarna och dra åt dem med en skiftnyckel.
5

Skjut den nedre kylarslangen på termostathuset. Dra åt slangklämman med en spårskruvmejsel. Fyll kylaren med en 50-50 blandning av frostskyddsmedel och destillerat vatten.
6

Starta motorn och låt den gå på tomgång. Häll mer kylvätska i kylaren om nivån sjunker när bilen värms upp. Detta rensar luft från kylsystemet. Slå på värmaren när motorn är varm. Låt den gå i 2 till 3 minuter. Stäng av tändningen och vänta tills motorn har svalnat.
7

Lägg extra kylvätska till kylaren om det behövs när motorn är kall. Byt ut kylarlocket och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69784.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.