Hur man byter termostaten på en Honda CRV

När termostaten går dåligt i en Honda CRV, riskerar du att orsaka allvarliga skador på motorn om du inte byta ut den. Byte av termostat är mycket billigare och lättare då ersätta eller bygga en motor som har skadats av en obrukbar kylsystem. Om du någonsin har varit intresserade av att veta vad som håller din CRV motorn igång i toppform, är jobbet att byta en termostat ett bra sätt att komma igång. Saker du behöver
Honda CRV termostat
Honda CRV Termostatpackning
10 mm skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta locket termostathuset genom att spåra radiatorn höljet, som sträcker sig från toppen av radiatorn till den högra sidan av motorn. Den CRV motorn är installerad i sidled, så den högra sidan är vänd mot kylaren. Termostathuset är kopplad med kylarslangen.
2

Ta bort skruvarna från termostathuset lock med en 10 mm nyckel. Dra termostathuset upp och bort från basen av motorn. Låt den vara ansluten till kylarslangen, men skjut den åt sidan så att du kan komma åt termostaten.
3

Dra termostaten ur motorn. Det är inte bultas på plats, så att det kan dras rakt ut. Leta packningen termostathuset på basen av motorn. Dra bort det och kasta bort det.
4

Placera en ny packning på plats, och ställ in termostaten tillbaka till CRV motorn. Var försiktig så att inte packningen våt - som kan orsaka en läcka
5

Placera termostathuset tillbaka locket på motorn, och skruva det på plats.. Värm upp motorn och sedan kontrollera eventuella läckor. Om det finns en läcka, dra åt locket ner mer. Detta bör eliminera eventuella läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69445.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.