Auto fläktrelä Kopplingsinstruktioner

En bil fläkt spelar en avgörande roll i en bil kylsystem. Fläkten flyttar luft genom kylaren, som låter motorn kylvätska att förlora värme snabbare. Tyvärr, är en bil fan en hög strömstyrka elektrisk apparat. Direkt anslutning av fläktens elektriska ledningar till en switch inne i bilen kan orsaka en elektrisk brand. För att växla en bil fan på eller av på ett säkert sätt, måste du ansluta den till ett relä. Ett relä är en elektromekanisk enhet som du kan aktivera med en låg effekt kretskopplad. När aktiverad, kan reläet fungera som en fjärrutlösare för en hög effekt enhet, vilket minimerar elektriska faror. Saker du behöver
Elektriska tänger
Elektrisk tråd (14 AWG) katalog 3 skarv Terminalanslutningarna
enpoliga, envägs vippströmbrytare
12-volts relä (enpoliga, envägs) katalog Elektronisk löda
Lödkolv Sida 2 crimp-typ ringkabelskor
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Använd den elektriska tång för att klippa sex stycken av elektrisk tråd. Strip 1/2 tum av isolerande material från ändarna av varje tråd bit.
2

Placera den första skarven ändanslutningsdonet över bil starter tråd och kontrollera att starter tråd är helt i botten av Skarvhylsa gapet. Sätt i ena änden av den första delen av elektrisk tråd i hålet på sidan av Skarvhylsa, och crimp kontakten ordentligt för att skapa den elektriska leden.
3

Använd lödkolv för att löda lediga änden av den första bit tråd till en av terminalerna på vippan. Löd ena änden av den andra delen av kabeln till den återstående polen på vippan.
4

Löd den fria änden av den andra delen av tråden till "85" terminal på reläet. Löd ena änden av den tredje bit tråd till "86" terminal på reläet.
5

Placera den första ringen terminalen över obebodda slutet av tredje bit tråd och crimp terminal till tråd. Med hjälp av skiftnyckel, lossa låsmuttern på den negativa batteripolen kontakt. Placera ringen terminalen över den kvarhållande bulten och ersätta den kvarhållande muttern. Dra åt muttern så att den håller ringen terminalen tätt till terminalen.
6

Placera den andra ringen terminal över ena änden av den fjärde bit tråd och crimp terminal till tråden pjäs. Lossa muttern på batteriets pluspol-kontakt. Placera ringen terminalen över den kvarhållande bulten och ersätta den kvarhållande muttern. Dra åt muttern så att den håller ringen terminalen tätt till terminalen. Löd den lediga änden av den fjärde bit tråd till "30" terminal på reläet.
7

Löd ena änden av den femte delen av kabeln till den positiva polen på fläkten. Löd den andra änden av den femte bit tråd till "87" terminal på reläet.
8

Löd ena änden av den sjätte delen av ledningen till den negativa terminalen på fläkten. Placera den andra kontakten skarv terminal över tredje bit tråd, och kontrollera att den tredje bit tråd är helt i botten av Skarvhylsa gapet. Sätt in den fria änden av den sjätte bit tråd i hålet på sidan av Skarvhylsa, och crimp kontakten ordentligt för att skapa den elektriska leden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69915.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.