Hur man installerar en 1993 190E 2,6 Termostat

När termostaten på en 1993 Mercedes-Benz 190E 2.6 motorn inte kommer motorn inte producerar tillräckligt med värme för att adekvat värma upp insidan av auto. Även om detta inte kan vara ett problem på sommaren, kommer det att orsaka säkert problem på vintern. Anledningen till att motorn inte producera värme beror på att termostaten inte fungerar i öppet läge eller "misslyckas säkert." Detta förhindrar motorn från överhettning, vilket orsakar tusentals i motorskador. Saker du behöver
Dränering Tänger pan
skruvmejsel
Wrench
termostat
Termostatpackning
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Töm kylaren. Placera en dränering behållare under dränering bult som är placerad på undersidan av kylaren. Öppna dränering bulten med en tång. Stäng dränering bulten efter att vätskan har runnit.
2

Lokalisera termostathuset genom att spåra den övre kylarslangen på vattenpumpen. Slangen ansluts till termostathuset som sitter på vattenpumpen.
3

Lossa bandet klämman som håller kylarslangen till termostathuset med en stjärnskruvmejsel. Med klämman lossats, dra slangen från termostathuset.
4

Demontera skruven som håller termostathuset på vattenpumpen. Dra termostathuset från vattenpumpen och kassera den gamla O-ringen.
5

Dra den gamla termostaten ur vattenpumpen och placera den nya på plats. Kulventilen på termostaten måste vara i det övre läget.
6

Placera en ny O-ring runt termostaten och placera termostaten tillbaka på vattenpumpen. Bolt den på plats.
7

Fäst övre kylarslangen till termostathuset och säkra klämman med en skruvmejsel.
8

Placera en tratt i kylaren-filler locket och töm tillbaka kylarvätska i kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69582.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.