Hur man byter en termostat på en 1993 Chevrolet Lumina

Termostaten i 1993 Chevrolet Lumina bidrar till att avgöra hur mycket kylmedel cirkuleras i motorn, hålla den inom en lämplig temperatur. En misslyckad termostat kommer antingen hålla öppet, vilket gör att för mycket kylvätska i motorn och gör att motorn värmas upp mycket senare än väntat, eller stick stängd hindrar kylvätskan från att nå motorn och orsaka överhettning. Byta denna del när den misslyckas är viktigt för att bibehålla hälsan hos din motor. Saker du behöver
Spårskruvmejsel
Ratchet och Hylsnyckelsats
Motorkylvätska
dräneringskärlet
termostat
O-ring
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln. Detta kommer att förhindra att stötar samtidigt som du arbetar på fordonet.
2

Låt motorn svalna innan du utför någon reparation. Lokalisera termostaten genom att spåra den stora övre värmeelementet slangen från den övre delen av radiatorn tillbaka till motorn. Den punkt där slangen slutar kommer att vara där termostathuset ligger.
3

Leta avtappningspluggen i botten av kylaren och gör ett dräneringskärlet undertill. Ta bort avtappningspluggen med en spärr och uttaget och låt kylvätskan rinna ut ur kylaren.
4

Lossa klämman med en skruvmejsel. Flytta klämman ur vägen och dra slangen bort av termostathuset. Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset med en spärr och uttag.
5

Bänd termostathuset med en skruvmejsel. Notera hur termostaten är placerad inuti urtaget, eftersom den nya delen måste installeras på samma sätt. Ta både termostaten och O-ringen. Rengör alla återstående skräp från monteringsytan.
6

Montera ny O-ring på monteringsytan och placera termostaten i urtaget. Placera kåpan över termostaten och dra åt de två fästbultarna med en spärr och uttag. Slip övre kylarslangen över termostathuset inlopp och sätt tillbaka klämman. Dra åt klämman med en skruvmejsel.
7

tillbaka avtappningspluggen på kylaren. Flytta dräneringstråget ur vägen och fyll kylaren med nytt kylmedel. Kontrollera områdena under och runt kylaren och termostathuset för läckor.
8

Anslut den negativa batterikabeln och starta bilen. Övervaka kylvätska nivåer och tillsätt färsk kylvätska vid behov. Släng den gamla kylvätskan i ett säkert och miljövänligt sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69914.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.