Hur man byter en radiator i en Chevy Camaro

Den kraftfulla V6-motor i en Chevy Camaro kommer så småningom producera resttillväxt i kylaren, och detta kommer att orsaka din motorn överhettas. Även om du kan rensa uppbyggd ut via en radiator "koka ut," det är precis så enkelt och kostnadseffektivt att ersätta radiatorn. Saker du behöver
Ny radiator
Kylvätska
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Kör din Chevy Camaro på ett par pallbockar, vilket ger du utrymme att arbeta under.
2

Låt motorn svalna och töm kylaren genom att lossa den nedre pluggen.
3

Demontera luftkanalen montering för äldre modell Camaros, samt luftfiltret. Detta är ett stort rör sitter fast på ovansidan av radiatorn.
4

Pop kylaren kåpa från toppen av kylaren. Det finns också en kylfläktaggregat du kan ta bort i ett stycke, samt de elektriska anslutningarna.
5

Lossa övre kylarslangen, liksom lägre. Om du har en Chevy Camaro med en automatlåda, det finns två kylmedelsledningarna löper från kylaren till överföringen du behöver koppla bort.
6

Skruva ur de två skruvarna som håller kylaren till kylaren stöd. För äldre modell Camaros, måste du arbeta radiatorn ut underifrån, vilket gör att det högra hörnet rensar din köldmedium slang. Med en nyare modell, har du förmodligen att försöka dra kylaren rakt upp.
7

Installera den nya kylaren, och sätt tillbaka varje slang och tråd. När du har bytt ut kylvätska, kör motorn i flera minuter med kylarlocket knäckt att blöda och kvarvarande luft från ledningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69151.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.