Historien om Radiator

På 1880-talet, var uppfinnaren Karl Benz utforma och bygga "horseless vagnar," föregångaren till de tidiga bilar. Med enkla förbränningsmotorer för makten, sprang dessa motorer tillräckligt varmt för att koka bort vattnet för att kyla dem i en takt av en gallon i timmen. För att lösa detta, konstruerade Benz ett system med lindade rör genom vilken motor-uppvärmda vattnet skulle cirkulera och kylas innan han återvände till motorn för att absorbera mer värme. Uppfinning och tidig användning

På 1880-talet, var uppfinnaren Karl Benz utforma och bygga "horseless vagnar," föregångaren till de tidiga bilar. Med enkla förbränningsmotorer för makten, sprang dessa motorer tillräckligt varmt för att koka bort vattnet för att kyla dem i en takt av en gallon i timmen. För att lösa detta, konstruerade Benz ett system med lindade rör genom vilken motor-uppvärmda vattnet skulle cirkulera och kylas innan han återvände till motorn för att absorbera mer värme.
Honeycomb Radiatorer

Medan Benz grundläggande radiator löst ursprungliga motorkylning problem, avancerade Wilhelm Maybach radikalt utformningen av fordonsindustrin radiator vid sekelskiftet. I stället för en enkel uppsättning av stora hasplade rör, Maybach engineered en radiator gjord av tusentals små 6 mm fyrkantrör löds samman i en rektangulär bikakestruktur arrangemang. Denna design får kylvätska förmåga att skäras betydligt samtidigt som det ger den kylförmåga som motorer i eran behövs. Eftersom motorns konstruktion utvecklats
Evolution

, så gjorde utformningen av kylaren. Från 1920-talet till 1940-talet, testade stora biltillverkare som General Motors och Ford ytterligare förändringar såsom att ändra form och storlek på rören radiatorkärnan. Andra förändringar inkluderade införande etylenglykol eller frostskyddsmedel i vattnet för att sänka vattnets fryspunkt och förbättra värmeupptagning, lägga fläktar och pumpar till systemet för att tvinga luftcirkulation och kylmedel genom radiatorsystemet.
Moderna Radiatorer

mässing och koppar design radiator i det förflutna har fått ge vika för aluminium honeycomb radiatorer i moderna fordon. Även om inte riktigt lika bra på att leda värme som mässing eller koppar, gör aluminium radiatorer att vara lättare och fortfarande ger effektiv kylning. Radiatorer idag används för att inte bara häftiga motorer, men även sändningar och ibland andra komponenter. Till exempel, medan en eller två räcker för de flesta fordon, har Bugatti Veyron superbil tio radiatorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70142.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.