1997 Mountaineer Radiator Borttagning

Ford Motor Company släppte Mercury Mountaineer för 1997 års modell. Ford bygger bergsbestigare på samma plattform som Explorer, och det var nästan identisk med sin Ford kusin fram till 2001. År 2001 separerade en redesign de två, vilket gör Mercury något mer lyxig letar. Den 1997 Mountaineer kom med en 4,9-liters V-8 som producerade 211 hästkrafter. En radiator hjälper till att hålla den 4,9-liters motorns kylvätska vid en acceptabel temperatur för att förhindra överhettning. Byte av kylare i 1997 Mountaineer är en uppgift för en erfaren gör-det-själv mekaniker. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
2 meter 1/8-tums gummislang
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
Platt-head Fan skruvmejsel
clutch skiftnyckel
Fläktnav skiftnyckel
Linje skiftnyckel satt
Ren, luddfri duk
Ratchet
Hylsnyckelsats
Momentnyckel från 4 liter 50-50 färdigblandad kylvätska

Visa fler instruktioner
Kylare Borttagning
en

bort kylarlocket från värmeelementet.
2

Höj framsidan av Mountaineer med en domkraft och uppsättning pallbockar under ramen rälsen. Sänk domkraft tills bara pallbockar stödja dess vikt.
3

Skjut under kylaren och trycker på en 1/8-tums gummislang på kylaren petcock, som ligger strax under den nedre kylarslangen. Placera den fria änden av slangen i en tråget. Vrid petcock moturs med en kombination skiftnyckel för att tillåta all kylvätska rinna ur kylaren in i tråget. Stäng petcock när flödet av kylvätska har stoppats.
4

Koppla den elektriska anslutningen leder till insugsluften temperaturgivare, sensorn monterad i luftintaget röret. Lossa slangklämmorna på vardera sidan av intaget slangen med en platt skruvmejsel, och ta bort sugslangen från spjällhuset och luft box.
5

bort slangen radiator overflow från kylaren halsen genom att lossa slangklämman med en platt skruvmejsel och dra slangen från kylaren. Skjut på slangen åt sidan.
6

Håll fläktkoppling stadigt med en fläktkoppling skiftnyckel och koppla ur fläkten med hjälp av en skiftnyckel fläktnav. Lägg märke till fläkten fortfarande hålls i motorrummet vid fläktkåpa.
7

Ta bort de två skruvarna som fäster fläktkåpa till kylaren, med en spärr och uttag. Dra fläktkåpa och fläkt bladaggregat från motorrummet.
8

Lossa slangklämman säkra nedre kylarslangen till kylaren, med hjälp av en platt skruvmejsel, och dra slangen från kylaren med en lätt vridrörelse. Kontrollera slangen för fel eller svår åldrande och byt ut det vid behov.
9

Lossa slangklämman säkra nedre kylarslangen till kylaren, med hjälp av en platt skruvmejsel, och dra slangen från radiator med en vridande rörelse. Kontrollera slangen för fel eller svår åldrande och byt ut det vid behov.
10

Placera drain pan under de två transmissionsledningar skruvas in i sidan av kylaren och ta bort dessa linjer med en rad skiftnyckel. Wrap ändarna av linjer med rena, luddfria dukar för att hindra skräp från att komma in i ledningarna.
11

Ta bort de två övre radiator bultar med en spärr och uttag. Pressa luftkonditionering kondensor klämmorna på vardera sidan av kylaren och separerar kondensorn från kylaren, om tillämpligt. Dra kylaren från motorrummet,. Märker de två gummi parentes botten av radiatorn skär in
Kylare Installation
12

Ställ den nya kylaren i motorrummet och vägleda flikarna på undersidan av kylaren in i de två gummi fästen på nedre värmeelementet bärbalk.
13

Guide luftkonditionering kondensorn tillbaka till kylaren och knäppa klipp på plats. Dra åt de två övre radiator bultar till 4 till 6 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
14

bort plastpropparna täcker hålen kraftledningen på den nya kylaren, om tillämpligt, och skruva kraftledningar i sina respektive hål. Dra åt kraftledningar med en linje skiftnyckel.
15

tillbaka de övre och undre kylarslangar tillbaka till kylaren och dra åt klämmorna med en platt skruvmejsel.
16

Sätt tillbaka fläkten bladet och fläktkåpa i motorrummet, styra fläktkåpa i sina nedre fästen. Dra åt de två övre fläktkåpa bultar till 4 till 6 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
17

Håll fläktkoppling fortfarande med fläktkoppling skiftnyckel och dra åt fläkten bladaggregatet på fläkten kopplingen. Dra åt församlingen fläktblad med en fläkt nav skiftnyckel, medan du håller fläktkoppling stadigt med fläktkopplingen skiftnyckel.
18

tillbaka röret luftintaget på luft rutan och spjällhuset och dra åt klämmorna med en platt skruvmejsel. Anslut ledningsnätet tillbaka in i IAT-givaren. Addera Påfyllning och avluftning av Kylsystem
19

Höj bilen från domkraften, med hjälp av en domkraft, och ta bort jack står. Sänk bergsbestigare till marken.
20

Fyll kylaren med 50-50 färdigblandad kylvätska och starta motorn. Låt den bli varm och stänga av den.
21

Låt motorn svalna och skjut dräneringstråget under vattenpumpen. Lossa slangklämmorna som håller värmaren slangen till vattenpumpen, med en platt skruvmejsel, och dra slangen från vattenpumpen nog att släppa eventuell luft. Anslut slangen tillbaka in i vattenpumpen och dra åt slangklämman.
22

Lägg 50-50 färdigblandad kylvätska till kylaren tills nivån är strax under toppen av påfyllningsröret och stäng locket. Starta motorn och låt den återgå till arbetstemperatur. Stanna motorn och kontrollera kylvätskenivån, tillsätt kylvätska efter behov tills nivån når ca 1-1/2 inches under toppen av påfyllningsröret. Stäng kylarlocket. Det totalt, bergsbestigare kylsystem rymmer 3.2 liter kylvätska.
23

Häll vätskan från tråget i de tomma kylvätska flaskor och ta flaskorna till en begagnad bil återvinningsanläggning. Många Bildelsaffärer utföra denna uppgift utan kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70127.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.