Hur gör jag en fyrhjuling sluta röka?

Fyrhjulingar är också känd som All Terrain Vehicles (ATV) och representerar den perfekta passformen för transport design och teknik till behoven av off-road resenärer, enligt fyrhjulingar för barn . Men de har också sina problem, bland annat rökning från motorn, i vissa fall överdrivet även om effekt som produceras verkar förbli oförändrade. Vanligtvis, om du ser blå rök, har du en olja problem, medan svart rök indikerar en översvämmad motor. Saker du behöver
Compression Checker Review 30 wt olja
Oljetråg
Oil tratt
Wrench
Jack
Visa fler instruktioner
1

Utför en jämförelse kolla först att hitta basen komprimering. Du kan använda en komprimering checker liknande slag som används för utombordsmotorer, om du har en.
2

Lägg några 30 vikt olja i tändstift hålet. Använd hög kvalitet olja och undvika billiga produkter.
3

Re-Kontrollera komprimering. Om kompressionen ökar efter att du har lagt till oljan, är problemet ringarna. Om kompressionen förblir densamma, har du ett problem med ventilerna.
4

Wrench öppna pluggen oljetanken. Du kan behöva hissa bilen upp för att nå tanken. Tappa ut den befintliga oljan med hjälp av en kastrull och tratt och se om det är grynig eller grå till färgen och sedan ersätta det helt i systemet. Om den gråa färgen kommer tillbaka efter ett oljebyte, prova att köra en liten mängd fotogen genom systemet för att rensa ut det. Bara köra fotogen i 15 sekunder med motorn på, låt rinna ut allt igen och fyll på med vanlig 30 vikt olja.
5

Skruva av oljefiltret locket och ta ut oljefiltret på toppen av ventilkåpan eftersom detta kan med tiden bli smutsig, nedbrutna och ogenomförbara. Det kommer att vara full av olja, så var försiktig när du tar bort den. Oljefilter hjälpa till att kyla motorn genom att överföra värme från den, som rapporterats av Synlube.
6

Fortsätt tömning och påfyllning av olja i systemet tills oljan kommer ut ser klart och normal. Detta kan ta upp till sex oljebyten. Om rökning sker fortfarande efter detta, det finns andra kontroller och reparationer du kan göra, inklusive återuppbygga förgasaren.
7

Rebuild förgasaren, eller betala för en erfaren mekaniker att göra det åt dig. Enligt fyrhjuling, kan förgasaren vara en källa till problem, såsom utsläpp av svart rök.
8

Byt ventiltätningar om röken blir värre när motorn är varm och vid uppstart, cylinderhuvudet och kammen bältet. Detta bör eliminera blå rök och oönskade ljud relaterade till rökning frågan, såsom knackar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69832.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.