Hur får luft ur en radiator Efter Ändra frostskyddsmedel

vattenkylda utombordsmotorer använder en kylare och ett trycksatt kylsystem för att avleda värme. Radiatorn är fylld med frostskyddsmedel späddes med vatten som cirkulerar genom kylsystemet. Frostskyddsmedel kommer att förlora sin effektivitet över tiden, så regelbundet underhåll av ditt kylsystem kräver att du regelbundet tömma den gamla kylvätskan och fylla det med en 50-50 frostskyddsvätska och vatten blandning. Men efter kylaren har tömts och fyllts på, kan många passager i din radiator att hålla luften. Du måste lufta kylaren, eller kylsystemet kommer inte att fungera korrekt. Saker du behöver
Antifreeze
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Låt motorn och kylaren svalna om fordonet har körts nyligen.
2

Öppna locket kylvätskebehållaren i moturs riktning när motorn har svalnat helt. Fyll behållaren med en 50-50 blandning av frostskyddsmedel och destillerat vatten till märket FULL. Låt locket.
3

Starta motorn och aktivera aggregatet. Vrid kontrollen värmartemperaturen till den högsta inställningen. Låt motorn gå tills den har uppnått sin normala arbetstemperatur. Detta kommer att ta flera minuter om motorn är kall.
4

Stäng av motorn och låt den svalna helt. Kontrollera nivån kylvätskebehållaren. Lägg en 50-50 blandning av frostskyddsmedel och destillerat vatten så att den till fullo varumärke om det är lågt.
5

Starta motorn och låt den värmas upp igen till normal arbetstemperatur. Stäng av motorn och låt den svalna. Kontrollera nivån kylvätskebehållaren och justera vid behov. Du kanske måste gå igenom uppvärmning och nedvarvning förfarande upp till tre gånger för att få all luft ur systemet.
6

tillbaka locket kylvätskebehållaren genom att vrida på den i medurs. Stäng huven. Kontrollera kylvätskenivån ofta under de kommande dagarna och lägger en 50-50 blandning av kylvätskebehållaren om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69394.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.