Där är temperaturen skicka enheten på en 2000 Malibu 3.1?

Den Chevy Malibu var en gång en del av en av de största bilarna sovhytt muskel i alla tider, i Chevelle. Det tog senare över Chevelle position i Chevy lineup, men aldrig passa tomma skor, mestadels på grund av vampyr-liknande avgaskrav. Den Malibu fizzled in utplåning efter 1983 års modell. Den Malibu gjorde en comeback under 1997 som en vanlig fyrdörrars, ekonomi-minded familj fordonet. Den 170-hästkrafter, 3,1-liters V-6 i 2000 Malibu använde en liten sensor för att detektera temperaturen hos kylmediet och relä den informationen tillbaka till fordonets dator. Denna sensor är relativt dold, så att hitta det är lite av en uppgift. När du hittar det, dock, är ersättare lätt som helst. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
1/4 tum spärrnyckel
Liten platt skruvmejsel
Ratchet
Djup -väl hylssats
gängtätning
Momentnyckel
50-50 färdigblandad Dex-Cool kylvätska (beloppet varierar)
Visa fler instruktioner
Lokalisera Temperatur Sändande enhet

1

Lossa de två slangklämmor på varje ände av luftintaget röret - plaströret som går från luftfilterboxen till motorn - med en stjärnskruvmejsel. Dra slangen från spjällhuset, då från massan luftflöde sensor tube. Ta bort röret luftintaget från motorrummet.
2

Trace övre kylarslangen från kylaren till motorn tills du möter termostathuset, metall slang förbinder den övre slangen till motorn.

3

Hitta elektrisk sensor bifogas detta hus, är det temperaturen sändande enheten. Addera Urtagning och isättning av temperatur Sändande enhet
4

Höj framsidan av Malibu med en domkraft, då positionen pallbockar under bilens hjälpramen. Sänk bilen på pallbockar.
5

krypa under främre passagerarsidan av Malibu tills du har en klar bild av botten av radiatorn. Hitta radiatorn petcock på botten av kylaren och placera en tråget under den. Öppna petcock genom att vrida det moturs ett halvt varv med en 1/4 tum spärrnyckel för att starta flödet av kylmedel.
6

Tillåt ungefär två inches av kylvätskan från kylaren i avloppet pan, sedan åt petcock med en 1/4 tums hylsa.
7

Höj Malibu av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk Chevy till marken.
8

Bänd uppåt på låsspärren på temperaturen sändande enheten med en liten platt skruvmejsel och dra kablaget från den sändande enheten. Ta temperaturen sändande enheten med en spärr och djup och uttag.
9

Applicera ett tunt lager av gängtätning till temperaturen sändande enheten och låt sealer härda under den tid som anges av sealer anvisningar . Trä givaren i termostathuset för hand, dra sedan åt den till 17 foot-pounds med en momentnyckel och djup och uttag. Anslut kablaget till den nya sändarenhet.
10

tillbaka röret luftintaget på spjällhuset och massa luftflöde sensor, dra sedan åt sina slangklämmor med en stjärnskruvmejsel.
11

Skruva av locket från kylvätska overflow tanken och häll 50-50 färdigblandad Dex-Cool kylvätska i overflow tanken tills nivån når "Full Cold" linje på expansionstanken.
12

Dra åt locket på kylvätska overflow tanken. Starta motorn och håll varvtalet 2.000 till 2.500 rpm tills motorn uppnår arbetstemperatur, vilket är ungefär halvvägs upp på temperaturmätaren. Låt motorn sitta på tomgång i ca tre minuter, sedan stänga av motorn.
13

tillåta fordonet att sitta tills motorn är sval vid beröring. Lägg till mer 50-50 färdigblandad Dex-Cool kylvätska till overflow tanken tills den når "Full Cold" märke, om det behövs.
14

Ta den gamla kylvätskan i avloppet pan till en begagnad bil vätska återvinningsstation för omhändertagande. Många bildelar butiker tar denna gamla vätskan gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70176.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.