Om Car vattenpumpar

En bils vattenpump är "kritisk" till att hålla din motor igång kall. Utan en fungerande vattenpump fordonet skulle över värme mycket snabbt och kanske, om de lämnas obevakade till, faktiskt förstöra hela motorn. Identifiering

Vattenpumpen sitter på motorblocket och säljer genom centrifugalkraften. Du kan enkelt hitta det genom att följa din nedre kylarslangen till den eftersom den är kopplad till pumpen. De Värmeslangarna är också ansluten till pumpen. Inom pumphuset är fan som blad, eller fenor, som ständigt vända, skjuta kylvätska från kylaren genom kylsystemet kanaler i motorblocket och topplock och tillbaka till kylaren igen för återanvändning kyla vätskan eller frostskyddsmedel. Detta är en kontinuerlig cykel. Det finns en remskiva på pumpen, slås av en drivrem, som vänder eller driver pumpen fenor i huset för att hålla kylmediet flytta.
Effekter

Utan denna vridrörelse, skulle kylmediet förblir stillastående och inte kunna flöda, och motorn skulle överhettas. För att en bilmotorer att vara cool, bygger den på vätska kylning för motorn och även fläktkylning att hålla kylmediet svalt i kylaren som det återvinner tillbaka i den varma motorn. En arbetsgrupp vattenpump är absolut nödvändigt att en fordonets drift, tillsammans med andra delar inom kylsystemet - exempelvis, slangar som bär fluiden, termostaten som öppnar och stänger, och naturligtvis en läckagefri och täppa-fri radiator, inklusive en koppling eller elektrisk fläkt att luft kyler kylmediet i kylaren. De måste alla arbeta tillsammans.
Riskfaktorer

Vattenpumpar har en liten öppning som kallas en "skvallerhål" som är ett sätt att upptäcka om pumpen läcker. Om pumpen läcker, kommer kylvätska läcka ut ur denna lilla hålet för att informera dig om att pumpen har utvecklat en läcka. Vanligtvis vid denna tid pumpen är på den kritiska listan och borde verkligen bytas ut direkt. I andra fall kan pumpen läcka inte men fortfarande vara ineffektiva för att föra kylvätskan ordentligt om invändiga profiler eller blad är slitna eller korroderade. Över tiden, kan kanterna på fenorna bära bort lämnar endast tunna blad vänder som inte samlar tillräckligt med kylvätska att driva tillsammans med ordentlig kraft och tryck för att kyla motorn blocket och cylindrar.
Riskfaktorer

Vid en hoppa eller defekt remskiva bältet inte vrida pumpen effektivt, kan pumpen i sig vara bra, men det kan vara problem med rullen bälte eller möjligen remskivan. I vissa fall kan pumpen drivs av samma remskiva som driver tidpunkten kedja eller rem. Ofta bärande i pumpen kommer att slitas ut, och i vissa fall kan pumpen bara har en felaktig packning som sitter mellan pumpen och motorn. På vissa bilar är det mycket svårt att ta bort och byta ut en pump, och det är bara logiskt att byta ut hela pumpen eftersom arbetskraft att komma till det var så intensiv, snarare än att bara byta ut en dålig packning. Det är alltid en bra idé att byta kylvätska, kontrollera din termostat, alla slangar, remskiva bälte, kylare och kylarlock när du byter en vattenpump för att vara säker på att allt är bra.
Missuppfattningar

Många gånger en amatör mekaniker eller en lekman kan automatiskt anta att det måste vara att vattenpumpen är dåligt om en bil överhettas. Men många gånger du kan ha en igensatt kylare, låg kylvätskenivå, en dålig termostat inte öppnar vid rätt temperatur, en defekt kylarlock inte hålla rätt tryck, en liten läcka i en slang bär kylmedel, eller ens dålig tändningen. Dessa är alla möjligheter till en överhettning. Vattenpumpen kan även hamna som sista punkt på listan för att felsöka, om du inte kan bokstavligen se kylvätskan läcker från läckhål eller möjligen packningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69739.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.