Hur man lägger in en motor kylfläkten på en 2002 Pontiac Sunfire

The 2002 Pontiac Sunfire var en anhörig till Chevrolet Cavalier. Den 2002 Sunfire var utrustad med antingen en 2,2-liters rak fyrcylindrig motor, eller en 2,4-liters rak fyrcylindrig variant, beroende på trim nivå av bilen. Den 2002 Sunfire fanns i både två-dörr-och fyrdörrars modeller. Kylfläkten på 2002 Sunfire är elektroniskt styrd, och är monterad på baksidan av radiatorn. Kylfläkten pressar luft genom flänsarna i kylaren till medhjälparen i kylningen av motorn kylvätska när den passerar genom kylaren. Saker du behöver
Jack
Jack står
obestämd nyckel satt
3/8-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-inch-drive momentnyckel (läsning inch-pounds) katalog 1/2-inch-drive momentnyckel (läs mul-pounds) katalog 1/2-inch-drive hylsnyckelsats
Ny kylare kylfläkt
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på Sunfire och koppla den negativa batterikabeln, med hjälp av en skiftnyckel. Höj framsidan av Sunfire med en domkraft. Placera pallbockar under de två främre hjälpram skenor, sänk bilen på pallbockar.
2

Ta bort skruvar och bultar från plastkåpa shut-out panel, med en spärr och uttag . Den shut-out panel är plasten panelen strax ovanför gallret området, ovanpå kylaren core stöd. Ta bort plasten stänga ut panelen från motorrummet helt.
3

Ta bort de övre och undre bultarna huvfäste med en spärr och uttag. Avlägsna aggregatet huvfäste från radiatorn kärnstödet. Ta övre värmeelementet bultar med en spärr och uttag.
4

låg under den främre stötfångaren av Sunfire, och placera dig själv för att komma åt nedre kylfläkten monteringsbulten. Ta monteringsbulten med en spärr och uttag. Skjut ut från under bilen. Koppla den elektriska kontakten från bakom kylfläkten, för hand. Ta bort fläkten motorkylning genom att skjuta den horisontellt bakåt av värmeelementet, sedan dra den rakt upp och ut ur motorrummet.
5

Installera den nya fläkten på baksidan av radiatorn. Anslut elkontakten till den nya fläkten, för hand. Låg under den främre stötfångaren på bilen och sätt den undre fläkten monteringsbult, för hand. Dra åt bulten till 53 tum-pounds med en 3/8-inch-drive momentnyckel och uttag. Ta dig från under bilen.
6

Installera huvfäste och bultar till kylaren core stöd. Dra den undre spärren montering bultar till 20 foot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag. Dra åt övre fästskruvarna till 80 tum-pounds med en 3/8-inch-drive momentnyckel och uttag. Montera de övre radiator-bultar och dra åt dem till 89 tum-pounds med 3/8-inch-drive momentnyckel.
7

Montera plast utfyllnadspanelen tillbaka på toppen av radiatorn kärnstöd . Installera och dra åt alla skruvar och bultar ordentligt, med en spärr och uttag. Dra inte åt bultarna, så att du inte knäcka plast panelen. Installera den negativa batterikabeln på batteriet och dra åt den ordentligt med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70167.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.