Chevy Vattenpump Installation

Utan en fungerande vattenpump, kommer din Chevy måste sitta. Vattenpumpen är direkt ansvarig för att cirkulera kylmediet hela motorn. Om vattenpumpen inte fungerar korrekt, kommer motorn överhettas. Om du inte reparera det i tid, kommer problemen bara värre, och reparationerna blir dyrare inklusive topplockspackning fel och motorn eventuellt beslag. Det är inte nödvändigt att ta bilen till verkstaden, eftersom detta är ett projekt som du kan göra själv. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Wrench in
Skruvmejsel
dräneringskärlet
Scraper
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa terminalen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa muttern. Öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan i dräneringstråget.
2

Lossa skruvarna på vattnet remskiva med hjälp av en skiftnyckel. Lyft på remmen från vattenpumpen remskiva. Ta bultarna ur vattenpumpens remskiva och dra ut den ur motorrummet. Lossa slangklämman på vattenpumpen slangen och dra bort pumpen.
3

Demontera vattenpumpen montering bultar med en hylsa och spärrskaft. Dra vattenpumpen bort från motorn. Rengör eventuellt kvarvarande packningsmaterial bort från monteringsytan med hjälp av en skrapa verktyg.
4

Placera en ny packning och vattenpumpen på motorn och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Anslut slangen till vattenpumpen och dra åt ordentligt med skruvmejseln.
5

Placera vattenpump remskivan på pumpen och löst installera bultarna. Placera tillbehöret bältet över vattnet remskiva och dra åt bultarna med nyckel.
6

Fyll kylaren och behållaren med kylvätska. Starta bilen och kontrollera systemet för läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69906.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.