Hur man byter termostaten på en '94 Camaro

1994 års Camaro såg många förbättringar, till exempel den första cabriolet modell för V-6 och Z28 motor modeller och flera bränsle förändringar leverans för att förbättra gas körsträcka. En sak som inte ändrade var mekanisk termostat som styr mängden kylmedel som strömmar genom motorn för att styra den operativa temperaturen i Camaro. Detta innebär att du måste vara uppmärksam på termostaten när motorn börjar nå högre temperaturer. Termostat byte kommer att se dina Camaro vistelser i toppskick. Saker du behöver
platt skruvmejsel
10 millimeter skiftnyckel
1994 Camaro termostat
1994 Camaro Termostatpackning
Visa fler instruktioner
1

Spåra kylarslangen som sträcker sig från toppen av kylaren till motorn för Camaro. Locket som kylarslangen ansluter till kallas termostatlocket, och termostaten är under som täcker. Avlägsna kylarslangen från termostaten genom att lossa bandet klämma med en platt skruvmejsel. Dra slangen från locket och håller upp slangen för att tömma kylarvätska tillbaka in i kylaren.
2

Med en skiftnyckel, ta bort de två 10 millimeters skruvar som håller termostaten locket på insugningsröret . Dra termostaten täcka bort insugningsröret och inspektera den för eventuella sprickor. Om sprickor förekommer, skall en ny termostat lock användas för att förhindra kylarvätska läcker. Dra termostaten från insugningsröret med fingrarna och ta bort den gamla termostaten packningen från
3

område där termostaten omslaget avlägsnades. Kasta båda, de kommer inte att användas igen den nya termostaten
4

Place i insugningsröret med änden som är märkt "top" vänd ut från insugningsröret
.. 5

Placera en ny termostat packning ovanpå insugningsröret med hål utskurna i packningen uppradade med de hål som borrats in i insugningsröret för bultarna termostatlocket.
6

Skruva fast termostaten täcka tillbaka på insugningsröret med de ursprungliga bultarna. Undvik drar åt bultarna för att förhindra sprickbildning termostaten locket.
7

Återkoppla kylarslangen till termostaten täcka och dra åt klämman som håller slangen på plats med en platt skruvmejsel.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69495.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.