Hur man byter termostaten på en 1998 Dodge Stratus 2.5L

Termostaten på en 1998 Dodge Stratus med en 2.5L V6 motor fungerar som en gateway mellan kylaren och motorn. Den öppnas och stängs i enlighet med temperaturen hos kylvätskan, och se till att bilen aldrig kommer att överhettas. När termostaten misslyckas, sticker den antingen öppna eller stängda, antingen som kan orsaka överhettning. För att åtgärda problemet måste du byta ut termostaten. Saker du behöver
dräneringskärlet
Tänger
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte termostat
Byte termostat packning
50-50 förspädd kylvätska
Packning skrapa
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna, minst 4 timmar från förra gången det kördes. Placera ett uppsamlingskärl under den främre stötfångaren, precis nedanför kylaren. Öppna petcock och dränera ungefär en liter kylvätska från kylaren, stäng sedan petcock.
2

Lossa kylarslangen till termostaten, som ligger bredvid den positiva inlägget av batteriet, genom att använda tänger. Unbolt termostathuset från motorblocket med en 3/8-tums Ratchet och uttag, dra sedan huset och termostaten bort av blocket. Släng termostaten.
3

Rengör monteringsytorna på termostathuset med en packning skrapa. Montera packningen ersättare termostat och termostat i huset och se den lilla dräneringsshål pekar uppåt i huset. Använd spärrfunktion för att installera huset, och anslut sedan kylarslangen med tången.
4

Fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Vrid värmereglaget till högt, sedan starta Stratus och låt den gå i 15 - 20 minuter. Stäng av bilen, låt det sitta i en timme, sedan lägga till ytterligare kylvätska behövs till kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69626.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.