Radiator Caps Teori

Automatiskt kylarlock utför en mycket viktig funktion vid regleringen av kylmedel genom hela motorn. De fungerar som en säkerhetsventil för att blöda bort överflödig radiator tryck, samtidigt som en enhetlig nivå på motorns kylvätska för både varm och kall funktion. Enkelt i design och funktion, är kylarlocket ofta förbises som en viktig kylsystem komponent. Teorin om kylarlocket operation kan förstås genom att lära sina delar och hur de fungerar för att hålla motorn på normal och säker arbetstemperaturer. Radiator Cap konstruktion

En typisk kylarlocket består av en cirkulär metallhölje, med öronliknande flikarna för att skruva ner över kylaren påfyllningshals. I toppen av locket består av en fjäder skiva membran och packning som tätar mot den övre läppen av påfyllningsröret. Fjädern håller en tryckventil och undre packningen stängd, för att hålla kvar vatten i kylaren. Fjädern är märktryck att öppna när systemet trycket överstiger det psi (pounds per square inch) betyg på kylarlocket. Bräddning kylvätska skickas till en överflödesbehållare. En vakuumventil, som finns längst ner på locket, gör kylmedel dras tillbaka in i kylaren när systemet svalnar.
Radiator Cap påfyllningsfunktion

flesta radiator lock är avsedd att avlägsnas, förutom på slutna system som kan ha bolt-on pluggar som måste demonteras endast när kylsystemet underhåll utförs. Radiatorer mottar kylmedel genom locket hals, i syfte att lägga till eller ändra kylvätska. Locket måste avlägsnas för provtryckning, samt packning och tätning inspektion av locket. Slutna radiatorsystem har overflow eller återvinning reservoarer som kylmedel tillsätts om nivån förefaller låg.
Boiling Point och tryck

kylarlocket höjer kylvätska kokpunkt genom att upprätthålla trycket i systemet. En 50/50-blandning av glykol frostskyddsmedel och kokar vatten vid 227 grader Fahrenheit, utrustad med en 4-pound-rated cap. En 7-pound-rated kylarlocket höjer kokpunkten till 248 grader. Ju högre trycklocket betyg, desto högre kokpunkt. Om trycket inuti kylsystemet överskrider det nominella locket trycket, öppnas locket tryckventilen att ventilera trycket och läcker ut en liten mängd kylmedel till överflödesbehållare. Tryckventilation håller sårbara kylning komponenter som värmeelement, kylare kärna och slangar från att skadas.
Tryckbegränsningsventilens

Funktionen säkerhetsventil av radiatorn lagrade cap suger reservoar vatten tillbaka in i kylaren. Efter att motorn har körts vid normal arbetstemperatur och sedan stängs, stiger motorn tempererat tack vare en värme blöt process. Trycket ventilen öppnar för att avlasta övertryck, transportera kylvätska till behållaren. Eftersom motorn svalnar, luftfickor och ånga som har expanderat i kylsystemet börjar krympa. Detta skapar ett partiellt vakuum. Överströmningsventilen öppnar och drar eventuellt kvarvarande kylvätska från reservoaren tillbaka in i kylaren.
Konstant tryck Kepsar

Konstant tryck caps använder en säkerhetsventil som förblir stängd med användning av en lätt fjäder. Systemet är helt slutna, vilket gör att trycket att omedelbart stiga efter start av motorn. Trycket kan inte fly när kylvätskan börjar expandera.
Tryck ventilationslock

Pressure ventilationslock, även känd som öppna lock vakuumventil, inte har en fjäder till hålla stängt vakuum ventil. De använder en liten kalibrerad vikt som öppnas vid start av motorn och lågt varvtal drift. Genom att öppna på detta sätt fungerar kylsystemet vid lägsta eller atmosfärstryck. Resultatet minskar belastningen och trycket på slangar och anslutningar klämma, vattentätningar pump och värmeelementet och värmare reglerventil. När motorn värms upp, ånga tryck skapas, som trycker ventilen upp och stängas. När motorn börjar svalna, drar radiator vakuum på vikten, öppna den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70195.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.