Hur man byter Radiator på en 1999 Honda Civic

En skadad kylare läcker vätska och måste bytas ut eller repareras. De flesta auto del butiker har nya radiatorer för vanliga bilar i lager eller kan beställa dem. Byte av kylare i en 1999 Honda Civic är enklare än i andra bilar - det enda bulten är lätt att hitta, och ingenting kommer i vägen när kylaren och fläkten glider ut. Hela processen tar ungefär en timme. Saker du behöver
6,2 qt eller större behållare Tänger
13mm skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Töm kylaren i en behållare som rymmer minst 6,2 liter. Ta bort kylarlocket och öppna plasten avtappningspluggen på baksidan av radiatorn att låta vätskan rinna.
2

Tryck ihop flikarna på slangklämmorna med en tång och dra dem tillbaka. Kroka slangarna. Det bör finnas en stor slang vid toppen och botten av radiatorn, och två små slangar på botten.
3

Koppla ur elektrisk kontakt för fläkten. Det är nära toppen av fläkten på vänster sida.
4

Ta bort fästet på toppen av radiatorn med en 13mm skiftnyckel.
5

Skjut kylaren upp och ut ur motorutrymmet. Skruva loss de fyra bultar som ansluter fläkten till kylaren och ta bort fläkten. Bultarna är också 13mm.
6

Byt kylaren. Installationen är den omvända för flytt. Se till att fötterna på kylaren sätta sig in i gummikuddar i botten av radiatorn facket.
7

Fyll kylaren med den avrunna kylvätska och låta bilen för att värma upp. Fyll kylvätskebehållaren tills vätskenivån når hela linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69610.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.