Hur byter jag vattenpump i en 1991 Toyota 4 Runner?

Vattenpumpen på en Toyota 4Runner är en mekanisk pump. Detta innebär att den inte kräver el för att fungera, men motorn måste fortfarande vara igång för att det ska fungera. Vattenpumpen tvingar kylvätskan hela motorn för att hålla den vid en viss temperatur, och om det misslyckas, kan vätskan inte cirkulerar ordentligt och Toyota kommer att överhettas. Proceduren för att byta vattenpumpen tar ungefär två timmar, och du kan göra det framför ditt hus. Innan du börjar ett projekt av detta slag, kommer du vill vara säker på att motorn är kall. Saker du behöver
dräneringskärlet
Marker
Maskeringstejp
Momentnyckel
Scraper
skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Wrench in
Visa mer Instruktioner
1

Placera drain pan under ventilen på kylaren och tappa ur kylvätskan genom att öppna ventilen med en skiftnyckel. Avlägsna fläktkåpa genom att lossa skruvarna med en skiftnyckel. Lossa justerskruven på generatorn genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. Lyft av remmen från generatorn remskiva.
2

Ta bort remmen från servopumpen genom att lossa spännrullen med en skiftnyckel. Lossa slangklämman på vattenpumpen slangen och dra bort det från vattenpumpen. Ta vattenpumpen montering bultar med en hylsa och spärrskaft. Dra vattenpumpen bort från motorn. Skrapa eventuella kvarvarande tätningsmaterial från monteringsytan med skrapan. Addera 3

Montera en ny packning och vattenpumpen. Löst installera bultar för att hålla vattenpumpen på plats. Dra åt bultarna till 27ft-pounds med momentnyckel. Placera remmen på servopumpen och dra åt kabelstyrrullen med en skiftnyckel. Placera remmen på generatorn dra och dra åt justerskruven med en skiftnyckel.
4

Fäst slangen till vattenpumpen och dra åt klämman med nyckeln. Lägg kylvätska till kylaren och behållaren. Starta 4runner att leta efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69846.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.