Hur du skyddar dig med en överhettad bil

Om du ser ånga som kommer från under huven på din bil, om check engine tänds eller om din temperaturmätare går in i den röda zonen, du vet att din bil har överhettats. När man arbetar med en överhettad bil, finns det några saker du behöver göra för att vara säker. Instruktioner
1

Dra över så snart det är säkert att göra så. Slå på dina akuta skygglappar om fastnat i trafiken så bilar är medvetna om att du är i trubbel, och de kan få ut av ditt sätt som du avslutar eller dra över till axeln. Undvik att dra över på en rondell, eller runt en blind hörna. Om möjligt, få till en parkeringsplats och tryggt parkera bilen.
2

Inse att du inte får öppna huven om ånga kommer ut ur din överhettad bil. Du kan bränna dig. Vänta tills ångan slutar komma ut ur huven.
3

Tillsätt vatten till radiatorn om det är tomt och om du vet hur man gör det på ett säkert sätt. Använd en trasa eller en handduk om du vidrör något inuti motorn för att förhindra brännskador. Använd ett anti-frysa när du lägger vatten till kylaren, men om det inte finns någon tillgänglig, kan du lägga vanligt vatten om motorn är kall.
4

köra bilen om du är i en osäker plats eller inte har en fungerande mobiltelefon. Medan en mekaniker behövs snart, om bilen har svalnat, om ånga inte kommer ut ur huven och om temperaturmätaren stannar ur den röda zonen, är det säkert att köra bilen. Om du ser ånga eller temperaturmätaren går tillbaka till rött, dra över och låta bilen svalna igen.
5

Undvik att vänta inne i bilen för underhåll om parkerade på sidan av vägen. Om en annan bil träffar din bil, kan du skadas. Stanna ett par meter bort från bilen.
6

Lär dig att hantera grundläggande vägkanten underhåll på ett säkert sätt, såsom att tillsätta vatten till en radiator. Prata med en mekaniker eller ta en klass innan din bil går sönder på den sida av vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69117.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.