Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Cadillac Escalade

En läckande kylsystem är något som kan gå obemärkt förbi om en Cadillac Escalade ägare inte är vaksam. Om kylsystemet inte fungerar, kan det SUV överhettas och skada motorn allvarligt resulterar i en stor faktura från bilmekaniker. Kontroll av dessa läckor är relativt enkel och de flesta vem som helst kan göra det. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Titta på marken under där du regelbundet parkera Cadillac Escalade för kylvätska. Vanligtvis kylvätska är ljust grön eller orange, men det kan vara gult, rosa, rött eller blått. Därför bör det vara lätt att upptäcka på den yta där du parkerade SUV.
2

Kontrollera vattenpumpen och axeltätningen på pumpen. Vattenpumpen flyttar kylvätska från kylaren till motorn och detta kan vara en primär plats där läckande inträffar. Vattenpumpen är vanligtvis mellan kylaren och motorn. Om det finns en läcka, kommer du att märka missfärgning för äldre läcker och fräsch kylvätska för nyare läckor.
3

Inspektera alla slangar som ansluter värmaren kärnan och kylaren till motorn. Eftersom dessa slangar är gummi, de är särskilt känsliga för sprickbildning, splittring och väderförhållanden som kan orsaka dem att läcka.
4

Använd en ficklampa för att kontrollera alla synliga området av radiatorn. Radiatorer har en kärna av aluminium samt plasttankar benägna att läcka. För att kontrollera kylaren ordentligt, måste du komma under Cadillac Escalade att visa undersidan av kylaren för potentiella läckor
5

Lägg färsk kylvätska till kylaren och ta Cadillac Escalade för en 15. - minuters bilresa med värmaren vände sig till den höga inställningen. Parkera Escalade och låt kylaren svalna. När det är kallt vid beröring, ta bort kylarlocket. Om kylvätskenivån gick ner, så kan det finnas ett internt läckage, vilket en professionell mekaniker kommer att behöva kontrollera att kontrollera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69155.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.