Hur man ta bort fläkten vattenpump på en 2000 Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee är utrustad med en Mopar högt flöde vattenpump att driva mer kylvätska genom motorn och in i kylaren. Om vattenpumpen blir skadad eller obrukbar, kan motorn överhettas och orsaka stora skador. Vattenpumpen drivs av serpentin bältessystemet av motorn. Även byte av vattenpump, bör du också granska termostaten och kontrollera skicket på Serpentine belt. Saker du behöver
Handskar
Phillips skruvmejsel
7/16 uttag
1/2 tums hylsa
Ratchet
brytjärnet
Visa fler instruktioner

1

Place skyddshandskar på händerna. Handskarna hjälper dig att få ett bättre grepp och skydda dem från fläktbladen.
2

Ta bort fläktkåpa som täcker framsidan av motorn. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort de tre skruvarna som håller kåpan på plats. Höljet kan använda en annan stil skruv kallas en Torx huvud som är formad som en stjärna.
3

Använd handen och koppla bort overflow röret från kylaren.
4

Avlägsna spill flaskan från motorrummet. Ställ flaskan åt sidan, och vara noga med att hålla flaskan upprätt så att ingen skärvätska spill.
5

Använd 7/16 tums hylsa för att ta bort fläkten clutch från framsidan av motorn blockera. Det finns fyra 7/16 tums bultar stöder fläktkopplingen.
6

Lossa spännaren med en 1/2 tums hylsa. Skjut remskivan mot mitten av fordonet och ta bort den ormliknande trissa.
7

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast höljet vattenpumpen på motorblocket. De fyra bultarna är alla 1/2 tums skruvar. Några eftermarknaden vattenpumpar använder en 9/16 tums sexkantsbultarna för installationen.
8

Installera en ny termostat medan vattenpumpen är avstängd av Jeep. Installera den nya vattenpumpen, serpentin bälte, och fläktkoppling. Kontrollera alla skruvar och kontrollera att installationen gjordes i omvänd ordning för borttagning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70097.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.