Hur att rapa ett kylsystem i en Mazda Pickup

Kylsystem är knepigt att jobba med. Allt kommer att fungera korrekt, och sedan helt plötsligt, något så enkelt som en luftbubbla kan orsaka din bil att överhettas. Så hur får man ut luftbubblor? Precis som ett barn, du rapar kylsystemet - talet och det är lätt att göra. Saker du behöver
Coolant
Destillerat Funnel vatten
Handskar
Visa fler instruktioner
1

Pop huven på bilen och stötta upp med huven prop. Se till att fordonet har suttit och är kallt innan denna process.
2

Lokalisera kylarens påfyllningslock på kylaren och öppna den. Det kommer att ta två varv, en motsols och sedan en annan moturs samtidigt som du trycker ned locket.
3

Lägg kylvätska till kylaren, med hjälp av tratten. Du vill ha ett förhållande 50/50 av destillerat vatten till kylmedel, men Prestone också säljer en färdigblandad kylvätska som fungerar bra. (Se referenser för info.)
4

Kör bilen med kylarlocket off. Titta kylvätskenivån i kylaren. Det kommer att bubbla och poppa lite och du vet att det har varit rapar när kylvätskenivån sjunker en stor mängd.
5

Fyll upp kylaren till toppen med 50/50 blandning. Se till att inte hälla det i alltför snabbt, eftersom du inte vill lägga mer bubblor i systemet. Sätt kylarlocket tillbaka på kylaren och dra åt den.
6

Låt kylsystemet springa igen, medan du tittar på temperaturmätaren i din lastbil. Om det fortfarande går varm, kan det fortfarande finnas en luftbubbla i systemet, så startar processen igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69314.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.