Hur man byter en radiator i en 2000 Jeep Cherokee

När radiatorn i din Jeep Cherokee behöver bytas ut, kan det verka som ett stort företag. Den myriad av slangar och utsläpp utrustning på fordonet kan täcka upp vad som i själva verket bara en grundläggande radiator-medföljande kylsystem. Jeep rekommenderar att kylvätskenivån på Cherokee kontrolleras vid varje fylla och att systemet tömmas, spolas och fyllas på varje 30.000 miles eller 24 månader, beroende på vilket som inträffar först. Saker du behöver
Wrench in
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
Stora tänger
Visa mer Instruktioner
1

Låt motorn svalna helt innan du arbetar på det.
2

Pop huven och ta bort den negativa batterikabeln genom att vrida moturs med en skiftnyckel och sedan dra klämman från batteriet inlägg.

3

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och lossa avloppet petcock, ligger på botten av kylaren, genom att vrida det medurs med en tång. Ta bort kylarlocket och låt kylvätskan rinna ut i avloppet pan.
4

Ta bort skruvarna på klämmorna kylarslangen med en platt skruvmejsel. Ta bort kylarslangar. Använd tång för att vrida slangarna löst om det behövs.
5

Notera vilken typ av motor som sitter i bilen. Den fyrcylindriga och V6-modeller, ta bort skruvarna från fläktkåpa och flytta tillbaka mot motorn. På 258 in-line sex modeller, när du tar bort fläktkåpa, skjut den över fläkten.
6

Använd en skiftnyckel för att ta bort transmissionsledningar svalare att skruva in den bakre delen av radiatorn om Jeep är utrustad med en automatisk växellåda. Se till att du täcker ändarna av linjer med tejp eller en trasa för att förhindra vätskeförlust.
7

Vrid radiator Montera skruvar motsols och ta bort dem med skiftnyckel. Dra kylaren upp och ut ur fordonet.
8

Skjut den nya kylaren på plats, var försiktig så att du inte slår den mot fläkten. Sätt tillbaka de kallare linjer med skiftnyckel, om det behövs.
9

Byt fläktkåpa och dra åt bultarna med nyckel.
10

Sätt tillbaka slangarna och klämmorna och dra åt dem med skruvmejseln.
11

Dra åt avloppet petcock med tången och fyll kylare med kylvätska. Om den gamla kylvätskan i avloppet pan är ren, kan du använda den igen.
12

Placera batteriets negativa klämman på den negativa batteripolen och dra åt klämman med nyckeln.

13

Kontrollera eventuella läckor när fordonet körs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69699.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.