Hur att rensa en Radiator

En bilens kylare är avgörande för att skydda motorn från överhettning. I extrema fall av överhettning, kan motorns block eller topplock spricka och packningar kan misslyckas. Inom varje radiator är en serie kylflänsar anordnade i rader. Eftersom vattnet och frostskyddsmedel i radiatorn passerar genom dessa fenor, är värmen skingras. Dessa flänsar är känsliga för igensättning, i synnerhet om frostskyddsmedel inte används under en lång tidsperiod. Frostskyddsvätska höjer vattnets kokpunkt och minskar vattnets fryspunkt, men har också ett antal kemikalier för att förhindra rost. Rostpartiklar och annat skräp kommer så småningom täppa kylaren. Lyckligtvis, avlägsnande av det mesta skräp är en enkel uppgift som kan utföras när väl radiatorn har avlägsnats från fordonet. Saker du behöver
Skruvmejsel WrenchFlare mutter wrenchGarden slang
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kylarlocket genom att trycka ned locket samtidigt vrida locket i en moturs riktning.
2

Töm frostskyddsmedel från kylaren genom att ta bort avtappningspluggen på undersidan av kylaren med en skiftnyckel.
3

bort den övre och lägre kylarslangar. Varje slang är fäst vid kylaren med en enda slangklämma. Varje klämma hålls på plats med en enda skruv. Lossa skruven på varje slangklämma med en skruvmejsel tills klämman kan gled ner slangen och dra slangen från kylaren.
4

Ta bort transmissionsledningar svalare, om fordonet är utrustat med en automatisk växellåda. De två svalare linjerna är belägna på undersidan av kylaren. Varje rad ansluts till kylaren med en enda mutter, som är integrerad i linjen. Lossa varje mutter med ett signalljus skiftnyckel, dra sedan svalare linjerna från kylaren.
5

bort kylaren från fordonet genom att ta bort kylarens fästskruvar med en skiftnyckel, sedan lyfter kylaren ut ur motorutrymmet. En enda hållarskruven typiskt placerad i varje hörn av radiatorn.
6

Vänd kylaren upp och ned och placera den övre delen av radiatorn på en plan yta. Sätt i en trädgårdsslang i uttaget som nedre kylarslangen är ansluten till, och slå sedan på slangen tills vattnet som rinner ut ur kylaren är klar. När vattnet passerar genom kylaren, kommer det att ta bort majoriteten av träskor och insättningar inom kylarens fenor.
7

Vänd radiatorn över och sätt in trädgårdsslangen i uttaget att den övre kylarslangen är ansluten till, då, för att slutföra processen, vrid slangen tills vattnet som rinner ut ur kylaren är klar Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69307.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.