Hur man installerar en radiator i en 2001 Nissan Altima

Det händer alla så småningom - din radiator blir läck. Radiatorn i 2001 Nissan Altima är lätt att byta ut, med alla anslutningar kan nås från ovan. Du kan köpa ett nytt värmeelement från de flesta auto-delar butiker, men kolla på en radiator butik. De bär ofta ombyggda radiatorer med rabatt och erbjuda prissänkningar om du handlar i din gamla kylaren. Räkna med att spendera ungefär en halvtimme ersätter radiatorn. Saker du behöver
8 qt. avtappningskärl
Tänger
Hylsnyckel
Socket set, metrisk
Wrench set, metrisk (för modeller med automatisk växellåda)
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan i en drainpan. Pluggen är på framsidan av den undre värmeelementet tanken.
2

Lossa övre och undre kylarslangar, följt av reservoaren slangen. Dessa slangar är anslutna med slangklämmor. Tryck ihop flikarna med en tång för att frigöra dem.
3

Lossa transmissionsledningar svalare med en skiftnyckel, om din modell är utrustad med en automatisk växellåda. Dessa är de två små linjer vid botten av radiatorn.
4

Ta bort de två skruvarna som håller enheten kylfläkten till kylaren. Dra kylaren upp och ut ur motorrummet.
5

Skjut ersättare kylaren på plats, se till att fötterna och genomföringar gummi passar ihop ordentligt. Anslut alla slangar. Fyll på kylvätska genom kylarlocket, då översvämningen tank. Kör motorn med kylarlocket av för att blöda några luftbubblor. Lägg extra vätska om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69627.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.