Hur man reparerar ett hål i en Radiator

Om du ser en bil uppdelade på sidan av vägen, är chansen att något är fel med kylaren, vilket leder till en dåligt fungerande kylsystem. Den goda nyheten är att många radiator hål kan fastställas, åtminstone tillfälligt. Detta bör ge dig tillräckligt med tid för att säkert köra bilen till en mekaniker som kan göra mer omfattande och varaktiga reparationer. Saker du behöver
vatten
fordonets bruksanvisning
Tillgängliga behållare handdukar
butik eller trasor
Epoxy kall svets produkt
Visa fler instruktioner
1 < p> Lokalisera hålet i kylaren. Stäng av motorn och låt den svalna tills det är säkert att röra. Öppna huven och hälla vatten över kylaren och slangar för att rensa bort smuts, sot eller kylvätska som är närvarande. Vrid motorn på och leta efter områden där gröna kylvätska syns på utsidan av kylaren. I många fall läckan är på en söm av radiatorn.
2

Töm kylaren helt enligt anvisningarna i bilens instruktionsbok. Fånga kylarvätska i alla tillgängliga behållare som en skål, tom vattenflaska eller plast badkar. Använd butik handdukar eller trasor för att torka upp någon synlig vätska i behållaren och under fordonet.
3

Torka utsidan av kylaren med en ren butik handduk eller trasa.

4

Applicera kall svets epoxi till området där hålet påträffades, enligt instruktionerna på förpackningen.
5

Rita kall svets produkten i sprickan. Använd din manual för att identifiera de olika delarna av din radiatorsystem. Flytta spill slangen till insuget och anslut den till vakuumporten. Ta distributören locket. Drag runt motorn flera gånger så att vakuumet kommer suga kall svets djupt in i hålet i kylaren. Återgå alla delar till korrekt installation.
6

bota kylan svetsen produkten under minst två timmar innan du kör fordonet.
7

Fyll kylaren med den rekommenderade Blandningen av vatten och kylmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69688.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.