Hur man byter en termostat i en lastbil

motorns kylsystem på din bil är konstruerad för att motverka den naturliga uppvärmningen av motorn som orsakas av interna förbränningsprocessen. En säkerhetsåtgärd i systemet är din termostat. Denna komponent tar en hel del övergrepp och ibland behöver ändras. Att byta ut en ny termostat för den gamla tar bara lite tid, ett par verktyg, och en del vet hur. Saker du behöver
Ratchet med uttag för att passa bultar termostathuset
termostat
Hög temperatur tätningsmedel
rena, torra trasor
1 tums spackel
1/2 tums skiftnyckel
dräneringskärlet
5 gallon hink
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

tillåter din motor för att svalna helt. Öppna huven på din bil och låt motorn svalna i en till två timmar. Ta bort kylarlocket från kylaren och dra ditt drain pan under avtappningskran i botten av kylaren. Öppna avtappningskranen på kylaren och låt den rinna av helt i din tråget. Stäng avtappningskranen och ta bort pannan från under bilen. Placera locket på din dropplåt och lägga den på en säker plats för bortskaffande senare.
2

lokalisera och ta bort termostathuset. Hitta den övre kylarslangen på din lastbil, följ slangen till motorblocket, är det där din termostathuset ligger. Ta bort de två skruvarna som håller kåpan till motorblocket med hylsa och spärrskaft och ställ dem åt sidan för ominstallation. Placera en trasa på toppen av huset och knacka på den med handtaget på din spärr för att slå loss från motorblocket. Observera rätt position för termostaten, ta bort den och ställ den åt sidan för bortskaffande.
3

Ren och prep huset för installation. Stick en ren, torr trasa i termostaten hålet på motorblocket och en annan i termostathuset att förhindra kontaminering av kylsystemet. Skrapa både blocket och huset med spackel för att ta bort den gamla packningen och eventuellt skräp. Torka av ytorna med en ren trasa för att avlägsna eventuella rester. Ta bort trasor från blocket och huset.
4

Öppna din tub rumstemperatur vulkanisering (RTV) tätningsmedel, vrid locket på RTV röret runt, och använda den inbyggda verktyg för att punktera membranet i spetsen på röret. Ta av locket från röret och placera spetsen på röret mot termostathuset. Krama ur tuben och lägg en sträng av sealer runt vänd av huset för att skapa en ny packning. Låt tätningsmedel på huset för att sitta och härda i 10 minuter.
5

Placera din nya termostaten i blocket i samma position den gamla satt. Skjut höljet försiktigt på plats på blocket. Var noga med att inte smeta tätningsmedel på huset äventyra integriteten i den nya packningen. Tryck kåpan ordentligt på plats och installera fästbultarna. Vrid skruvarna genom huset och in i blocket för hand och ombonad dem tätt med hylsa och spärrskaft. Låt fordonet att sitta i två timmar innan du kör motorn.
6

Fyll kylaren med kylarvätska och starta bilen med kylarlocket off. När systemet värms upp det kommer att spola kylmediet in i motorn och lämna utrymme i radiatorn för mer kylvätska. Byt ut kylarlocket när kylaren är full. Kontrollera kylvätskenivån nästa morgon och fyll på vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69352.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.