Hur man installerar en radiator i en 1995 Toyota Camry V6

När motorn arbetar på en Toyota Camry, det blir mycket varmt. För att hålla arbetar effektivt, har något att kyla av. Det är syftet med motorns kylvätska. När kylvätskan flödar genom varm motor, blir det varmt också, så något måste kyla vätskan. Radiatorn i din Camry kyler denna vätska. Det kylmedel strömmar genom en serie rör som kyler vätskan ner med hjälp av fläkt och luften strömmar genom kylflänsarna som du kör. Om radiatorn är igensatt eller skadad, måste du ändra det. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan ur motorn i dräneringstråget genom att öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel. Placera pannan utom räckhåll för barn och djur.
2

Dra ledningsnätet från kylfläkten genom att klämma ihop klämman och dra ut den. Koppla loss slangen reservoar overflow från kylaren med en skruvmejsel för att lossa klämman. Avlägsna undercover från höger sida av motorn med en skruvmejsel. Koppla fläktkåpa hjälp av en skiftnyckel. Fläkten och kåpan komma ut som en enhet.
3

bort de övre och undre kylarslangar med en skruvmejsel för att lossa slangklämmorna. Koppla temperaturomkopplaren genom att dra ut. Lossa slangarna överföring kylning från kylaren med hjälp av en skruvmejsel om din Camry har en automatisk växellåda. Ta bort de två fästbultarna från kylaren med hjälp av en skiftnyckel. Dra kylaren rakt upp och ut ur Toyota.
4

in den nya kylaren i spåret och skjut den rakt ner. Säkra det med de två skruvarna och dra åt dem med skiftnyckeln. Anslut slangarna överföring kylning och dra åt klämmorna med en skruvmejsel om din bil har en automatisk växellåda. Koppla in den temperatur switch.
5

Anslut övre och undre kylarslangar och dra åt klämmorna med skruvmejseln. Montera fläkten och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Montera höger täckmantel. Anslut slangen reservoar bräddavlopp och dra åt ordentligt med skruvmejseln. Anslut ledningsnätet till fläkten.
6

Fyll behållaren och radiator med kylvätska. Starta bilen och kontrollera hela systemet för läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69934.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.