Hur man installera en termostat och flygresor Bleed en Chrysler 3,3

Chrysler 3,3-liters motor kyls av en blandning av glykol och vatten. Flödet av denna blandning regleras av termostaten. När motorn behöver kylning öppnar termostaten och tillåter den kylda blandningen in i motorn, medan den varma blandningen överförs till kylaren för kylning. Över tid kan denna termostat sluta fungera ordentligt och motorn överhettas. Det enda sättet att åtgärda problemet är att byta ut termostaten, därefter avlufta kylsystemet. Saker du behöver
dräneringskärlet
Socket Ratchet
ställa
Rakblad skrapa
termostat
Termostatpackning
Momentnyckel
Ordet jack
Jack står
50/50 färdigblandad kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna bilens huv och lokalisera den övre kylarslangen, gummislangen som ansluter till toppen av radiatorn. Placera drain pan direkt nedanför den övre kylarslangen.
2

Trace övre kylarslangen mot motorn tills du når den punkt metall anslutning mellan den och motorn, detta kallas termostathuset. Lossa slangklämman som håller den övre kylarslangen till termostathuset, med ett Ratchet och uttag, och dra slangen från huset. Vara beredd för en liten ström av kylvätska komma från slangen och faller till tråget. Loose Addera 3

och ta bort de två skruvarna som håller termostaten packningen till motorn. Dra kåpan från motorn, utsätta termostaten.
4

Dra termostaten och packningen från motorn. Skrapa resterna av gamla termostaten packningen från termostathuset och motorn, med en skrapa rakblad.
5

Placera den nya termostaten i motorn med fjädern delen går in i motorn.

6

Placera den nya termostaten packningen runt motorn, rada upp hålen i packningen mot hålen i motorn.
7

Placera termostathuset på motorn och dra åt bultar till 21 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
8

Tryck den övre kylarslangen tillbaka på termostathuset och dra åt slangklämman, med ett Ratchet och uttag.

9

Höja fordonets front med domkraft och säkert genom att placera pallbockar under den. Sänk bilen tills dess vikt är bara på pallbockar.
10

Öppna Chryslers kylarlocket och starta bilen. Lägg 50/50 färdigblandad kylvätska tills kylaren är full.
11

tillåta fordonet att köra och lägga kylvätska varje gång nivån sjunker. Nedgången i kylvätskenivån är termostaten öppnar, tillåter kylvätska i motorn. Sluta lägga kylvätska när radiatorer kylvätskenivån förblir konsekvent.
12

Observera att eventuella bubblor bildas i kylvätskan i kylaren, är detta ett tecken på luft i systemet. Chrysler 3,3-liters har en automatisk bleeder i termostaten, känd som en litegrann-ventil. Låta fordonet fortsätta köra med upplyft främre änden tills inga bubblor syns, detta blöder luften.
13

Placera locket på kylaren och stänga av motorn. Höj Chrysler bort av stödbenet, med hjälp av domkraft, och dra domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken.
14

Stäng Chrysler huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70101.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.