Hur Radiatorer Storlek Auto

Automotive radiatorer kyla de heta vätskor från en motor genom sina spolar sedan cirkulera den kylda vätskan tillbaka till motorn för att kyla den. Radiatorer är gjorda av metall med ett yttre skal på toppen och botten och en kärna med fenor i mitten. De vanligaste orsakerna till att behöva en ny kylare är rost och hål. Om du behöver byta ut en radiator, bör du veta hur de är dimensionerade och maskinskrivna. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
Storlek
1

Mät den totala bredden av den gamla radiatorn från toppen av radiatorn. Bredden är tjockleken av radiatorn från framsidan till baksidan på en övre hörnet.
2

Mät den totala höjden för den gamla radiatorn från botten till toppen i ett hörn.

3

Mät kärnan storlek i bredd och höjd. Kärnan är den mellersta delen av radiatorn, inte innefattande den fasta metallen på toppen och botten. Kärnan är mindre i höjd och bredd än den totala höjden och bredden.
Typ
4

Beakta radiator med huven öppen för inloppsröret positionen. Inloppsröret är det lilla röret på toppen av kylaren. Om inloppsröret är nära kylare, är det en topp flöde radiator. En vänster inlopp ligger på vänster sida av kylaren medan du sitter i förarsätet. En rätt inlopp är på höger sida av kylaren när man sitter i bilen.
5

Observera röret radiator utlopp på en av de nedre hörnen. Om på kylarens utloppssida röret är på motsatt sida av inloppsröret är radiatorn en tvärflöde stil. Höger inlopp cross-flow radiatorer har inloppsröret till höger. Vänster inlopp cross-flow radiatorer har inloppsröret till vänster.
6

Beställ eller köpa en ny kylare av den totala storleken, kärna storlek, typ och konfiguration.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69836.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.