Hur man tar bort kopplingen Fan i en Dodge Dakota

Motorn fläkt på framsidan av en Dodge Dakota har en koppling på den för att styra den hastighet med vilken den rör sig . Denna koppling snurrar fläkten i proportion till motorns varvtal . När kopplingen slocknar , snurrar fläkten direkt med motorn och styrs inte av hastighet längre, och kylning av fläkten blir mindre effektiv. Byta kopplingen börjar med att ta bort det , vilket bör ta ca 15 minuter att göra . Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
36 - tums brytjärnet
skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
1 < p > Pop huven . Unbolt fläktkåpa från kärnstöd med 3/8-tums Ratchet och uttag . Flytta den ur vägen så att du kan komma åt fläkten .
2

Ställ bändjärn på vattenpump remskiva , precis bakom motorn fläkten . Ställ spett mellan två av bultarna på remskivan för att hålla den stadigt och stoppa den från att vrida . Försök att stänga av fläkten för hand för att kontrollera att bändjärn håller pumpen stadigt .
3

bort hex - head bolt bakom fläkten med hjälp av en skiftnyckel . Stäng av den av remskivan , och lyft sedan fläkten och koppling ur motorn . Skruva loss fläkten från kopplingen med 3/8-tums Ratchet och uttag .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69585.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.