Hur Byt kylvätska Recovery i en Dodge Caravan

Familjer har älskat Dodge Caravan åratal. Liksom alla fordon, dock måste du hålla ett öga på kylsystemet så att din motor håller allt fungerar rätt. Även om du sällan behöver byta kylvätska återvinning, när överskott slitage visas på 1997-2008 Caravan kylarens tank, få en ny och ersätta det enligt dessa enkla steg. Saker du behöver
Champ tank kylarens # 9-1663
Bowl-liknande behållare
skruvmejsel
fluidöverföring pump
Tom
kylvätska flaska 10-mm bil skiftnyckel
Kraftig ficklampa
Justerbar kylarslangen klämmor
Smörjmedel
kylvätska och vatten
Visa fler instruktioner Review bort gamla tanken
1

ingen kylvätska återvinningstank nödvändiga för din bil på en lokal Biltema. För Dodge Caravan, kommer detta att vara universell passform Champ # 9-1663. Återhämtningen Tanken är placerad på sidan av kylaren. Du kommer att se kylarens tanken ansluter till kylaren med hjälp av en enda slang.
2

Placera en skål-liknande behållare under den gamla reservoaren. Ta ut KAMINRÖR genom att lossa klämmorna med en skruvmejsel. Därefter flyttar bort luftfiltret rutan och den gamla tankens lock. Lägg dessa åt sidan.
3

suga ut den gamla kylvätskan med en fluid handpump. Squirt denna kylvätska i en tom kylvätska flaska för att använda senare.
4

Ta bort de fyra skruvarna som håller tanken kylarens på konsolerna med en 10mm nyckel. Nu, luta gammal Dodge Caravan reservoar i vinkel och lossa de tre slangklämmorna. Addera Installera ny tank
5

Använd en kraftig ficklampa för att leta efter två buntband som håller elkabeln och vent slangen på plats. Lossa skruvarna som håller den främre bygeln och helt ta bort den bakre fästet.
6

tillbaka den bakre-monteringsfäste, men dra inte åt bultarna. Du kommer att behöva flytta kabeln ur vägen.
7

Satsa den nya tanken kylarens där du tog bort den gamla reservoaren. Manövrera den runt tills du får rätt placering för att matcha bultarna. Sätt i de främre reservoar bultar, lämnar dem löst. Montera de bakre skruvarna och dra åt dem och sedan dra åt de främre skruvarna.
8

Sätt nedre matarslangen på plats och dra åt klämman (byt klämman eller slangen med nya komponenter, om nödvändigt). Nästa, göra samma sak med den övre returslangen. Uppföljning genom att sätta slangen ventilationsledningen på plats. Applicera smörjmedel på sälar som uppfyller tanklocket.
9

Lägg överblivna kylvätska. Om du behöver mer kylvätska, använd en blandning som är 1:1 frostskyddsmedel och vatten tills återhämtningen tanken är drygt halvfullt. Sätt locket kylarens på plats och dra åt den.
10

Montera luftfiltret paketet på plats, och satte KAMINRÖR tillbaka till Dodge Caravan. Ta bilen för en provkörning, och sedan kolla efter läckor och åtgärda eventuella problem du hittar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69252.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.