Hur du hittar termostaten på en 2003 Blazer

Termostaten på 2003 4,3-litersmotor på Chevy Blazer täcks upp av andra komponenter, men inte svårt att hitta. Att behöva ersätta det kommer att kräva avlägsnande av andra komponenter. Termostaten uppgift är att blockera flödet av motorns kylmedel till kylaren tills motorn har tillräckligt uppvärmd. Termostaten har en inre ventil som är utformad för att öppna när motorn har värmts upp, vilket gör att flödet av kylmedel genom kylaren och grundvattennivån av fordonet för att hjälpa den vätskekylda motorn inte överhettas. Instruktioner
1

Öppna primär spärr Huvlås inifrån 2003 Chevy Blazer (placerad på förarsidan vänster spark plattan).
2

Släpp den sekundära huven spärren belägna från under mitten av huven genom att lyfta upp det med ett finger och sedan öppna huven.
3

Dra prop stav ur hållaren (sitter på framsidan kylarram) och sätt in kroken på toppen av stången i slitsen på förarsidan underrede av huven för att stödja det.
4

Leta övre kylarslangen kommer ut ur halsen på förarsidan kylaren.
5

Följ slangen som det svänger runt och under luften rutan på förarsidan av motorrummet. Det sveper sedan runt servostyrning fyllning och oljestickan reservoar (anges med orden "servostyrning" på påfyllningslocket) och bakom luftkonditioneringen kondensor (integrerad med drivremmen trissystemet framför kondensorn).

6

Fortsätt att följa kylarslangen så den blir synlig igen på baksidan av luftkonditioneringen kondensor och klämmor till en liten vinklad stålrör. Detta röret är precis framför spjällhuset locket och till höger om generatorn (även integreras på drivremmen trissystemet på passagerarsidan i motorrummet).
7

Följ stålet röret ner till motorblocket där en stor diamant-formade flänsen är bultad i motorblocket. Termostaten sitter under flänsen av stålröret. För att ta bort det kräver att ta bort den övre kylarslangen från stålröret nära luftkonditioneringen kondensor och ta bort fästet och mindre värmare slangen från fästet på flänsen. Detta skulle göra det möjligt skruvarna från flänsen av stålröret för att komma åt termostaten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69764.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.