Hur man testar ett Bilens kylare

En radiator-och kylsystem är avgörande för verksamheten och livet på någon bil. Om en radiator läcker eller på annat sätt inte fungerar, kommer bilens motor skadas, vilket leder till misslyckande och dyra större reparationer. Alla delar av bilens kylsystem måste kontrolleras regelbundet, inklusive vattenpump, remmar, slangar och termostat. Radiatorn bör testas regelbundet också, särskilt om bilen börjar överhettas eller går varmare än normalt. Saker du behöver
Radiator testkit
Infraröd termometer
Skruvmejsel
Test-remsor
Spill pan
Visa fler instruktioner
1

bort den nedre slangen från kylaren, göra vissa att kylaren är full av kylvätska. Starta motorn och observera flödet av kylmedel som det rinner ut ur kylaren. Den kylvätska borde egentligen flöda tillräckligt hårt för att fylla kylaren öppning på sin väg ut. Om den inte gör det, det finns ett flöde problem i kylaren.
2

Värmeprovning kylaren med en infraröd termometer. En infraröd termometer har en lins som kan mäta temperaturen på en yta från ett avstånd. Termometern kan skanna radiatorns yta för att hitta kalla punkter, vilket tyder på eventuella träskor. Om du inte har en infraröd termometer, kan du känna dig även kylaren med handen, när radiatorn svalnar lite, notera eventuella förändringar i temperatur från topp till botten. Om flödet av kylvätska är tillräcklig, bör det finnas mindre värme nära radiatorn utlopp och mer värme nära radiatorn inlopp. Addera 3

Test kylaren trycket. Ta bort kylarlocket och installera en spänning tester, som ser ut som ett blodtryck testare och har en pump. Pressure testare ingår i de flesta kit radiator test. Pumpa testaren och noggrant observera manometern. Mätaren ska läsa minst 15 pounds av trycket. Om trycket är under 15 pounds, har radiatorn förmodligen en läcka.
4

Beakta kylarlocket medan motorn är igång för att se om någon vätska läcker runt omkretsen av kylarlocket. Alternativt observera kylarlocket medan den är kopplad till trycket testare. Även om kylaren är i gott skick, kommer ett felaktigt montering eller läckande kylarlocket tillräckligt med kylvätska läcka för att skapa en överhettning.
5

Använd en testremsa som mäter pH i kylvätska , om du har en dieselmotor. Dessa teststickor är utformade för att mäta koncentrationen av inhibitorer frostskyddsmedel kylvätska, inklusive nitrit, molybdat och glykol. Emellertid är dessa remsor endast avsedd för dieselmotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69812.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.