Hur man byter vattenpumpen på en 2001 Buick Century

Om din Buick Century är överhettad, kan det bero på en defekt vattenpump. Byte av vattenpumpen är inte svårt, och det tar bara ungefär en timme. Du kan slutföra projektet i din uppfart, så det finns ingen anledning att ta bilen till ett garage. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
Hylsnyckelsats
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Se till att motorn är kall innan du börjar. Koppla bort den negativa batterikabeln hjälp av en skiftnyckel. Tappa ur kylvätskan genom att öppna ventilen på undersidan av kylaren och tömmer den i tråget.
2

Demontera drivremmen guard (om du har någon) med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort bultar. Lossa vattenanslutningen bultarna remskiva med en skiftnyckel, men ta inte bort dem ännu. Lyft remmen från vattenpumpen remskiva.
3

Slutför ta bort bultarna från vattenpumpen remskiva och dra hjulet från pumpen. Ta bort fästbultarna från vattenpumpen med en hylsa och spärrskaft. Dra vattenpumpen bort från motorblocket. Skrapa eventuella kvarvarande packningsmaterial bort med skrapan.
4

Placera en ny packning och vattenpumpen på motorblocket och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Placera remskiva vattenpump på pumpen och löst installera bultarna. Placera drivremmen på vattnet remskiva.
5

Dra åt bultarna på vattenpumpen remskiva med skiftnyckel. Montera remskyddet och dra åt bultarna med en nyckel om du tog en utanför. Fyll på kylsystemet med kylvätska genom kylaren och behållaren. Anslut batterikabeln och starta Buick. Kolla runt på vattenpumpen för läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69984.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.