Felsökning av en överhettning 1995 Ford Explorer

Du kör på motorvägen i 1995 Ford Explorer när plötsligt motorn tänds och röken börjar bölja från under huven. Du har haft bilen i år och hoppas att problemet inte är alltför allvarligt. När allt är det Ford Explorer är en av de mest populära stadsjeepar genom tiderna. Det finns ett antal faktorer som kan orsaka överhettning, så låt oss utforska dina alternativ. Saker du behöver
/frostskyddsmedel
Infraröd termometer
Mobiltelefon
Visa fler instruktioner
1

Dra över till ett säkert område på sidan av vägen och sväng dina säkerhetslampor på att varna andra förare. Stäng av fordonet av för att låta den svalna, sedan öppna huven för att undersöka orsaken till problemet.
2

Kontrollera nivån på kylvätskan. En låg nivå av kylmedel är den vanligaste orsaken till överhettning och kan ofta indikera en läcka i antingen vattenpumpen, slangar eller kylare. Refill plasten kylvätskebehållaren helt och se om vätskan bibehåller en jämn nivå.
3

Undersök städning av radiatorn. Ofta byggs från döda buggar och smuts kan täppa till kylaren och orsaka överhettning. Använd en infraröd termometer för att kontrollera kylaren för blockering. Om detta är orsaken till problemet, då kylaren ska antingen rengöras eller bytas.
4

Ring en mekaniker och ordna ditt fordon servas om du inte kan felsöka problemet. Det är bättre att vara säker än ledsen när de hanterar en överhettning fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69919.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.