Hur man tar bort kylaren i en 1999 Tacoma

Även gallret på framsidan av en 1999 Toyota Tacoma är avsedd att skydda kylaren, ibland en sten kommer att få igenom och skadar kylaren. Eller kanske din radiator inte har underhållits under åren och det har korroderat inifrån och ut. Hursomhelst, måste du byta ut kylaren för att återställa ditt kylsystem till funktionsdugligt skick. Men först måste du ta bort det gamla. Låt Tacoma svalna i minst sex timmar, annars riskerar du att bränna dig. Saker du behöver
kryssmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

bort linserna sidomarkeringsljus på fronten bredvid strålkastarna, med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Dra sedan linserna bort från lastbilen, och vrid ut glödlampan från baksidan.
2

Dra gallret mot dig för att frigöra de klipp som håller den på plats. Ställ den på en säker plats så att den inte skadas. Pop huven och skruva isär fläktkåpa från motorrummet, med en 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren. Öppna kylarlocket för hand, sedan krypa under bilen och öppna petcock på kylaren. Låt motorn kylvätska att tömma ur kylaren.
4

Lossa övre och undre kylarslangar, med hjälp av en platt skruvmejsel. Dra slangarna från kylaren, pekar dem mot avloppet pan så att överflödigt kylvätskan rinna ut. Dra av spill slangen också, även med hjälp av händerna.
5

unbolt kylaren från kärnan stöd på framsidan av Tacoma där grillen var tidigare, lyft sedan radiatorn ur motorn facket. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69428.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.