Så här byter du Värmeslangarna i en Ford F-Series

En av de vanligaste områden där kylsystemet kan börja läcka är från Värmeslangarna. Gummit komposit av dessa slangar gör dem benägna att dela, sprickbildning och utbuktande. Om du ser några av dessa problem med Värmeslangarna i din Ford F-Series lastbil är det dags att byta ut dem. Denna ersättning är enkel nog att nästan vem som helst kan utföra det. Saker du behöver
Skruvmejsel Bucket
eller tång
Packning sealer
Värmeslangarna
Slangklämmor
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Placera en hink under kylaren och direkt under avtappningspluggen. Denna kontakt är oftast på passagerarsidan och nära framhjulet väl på Ford F-serie lastbilar.
2

Öppna avtappningspluggen så att kylvätskan rinna in i skopan.

Billiga 3

Använd en skruvmejsel eller tång för att ta bort klämmorna från gamla värmeslangen. Vilken du behöver beror på vilken typ av klämman som håller fast slangarna på plats på din Ford F-Series.
4

Ta en kniv och skär slangarna för att göra det lättare att ta bort dem. När bort, skrapa värmaren beslag ren. Beslagen är där slangarna ansluter till värmaren.
5

Sätt en liten del av packningen sealer på kopplingen. Var noga med att tillämpa sealer endast till montering och inte de nya slangarna. Därefter satte klämmorna på de nya slangarna och sätta slangarna på plats.
6

Skjut klämmorna upp den nya slangen och dra dem på plats. Kontrollera att klämmorna är ordentligt på plats och slangen täcker kopplingen innan du drar åt klämmorna.
7

Fyll kylaren med kylarvätska och starta motorn. Låt Ford F-Series lastbil att köra i cirka 15 minuter för att leta efter läckor i de nya slangarna. Om du upptäcker en läcka, stäng av motorn och dra åt klämmorna igen. Om det fortfarande läcker, kan du få en ny slang som är defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69245.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.