Hur man installerar en termostat i en 1995 Grand Cherokee

Om termostaten i 1995 Grand Cherokee har slutat fungera, kommer du att märka att det fläktmotorn som pumpar varm luft in i bilen bara blåser kall luft. Det fina är, att motorn inte överhettas, men det kan bli riktigt kallt försöker köra under vintermånaderna. Termostaten i Grand Cherokee är utformad för att misslyckas i öppet läge, vilket förhindrar motorn från överhettning, men det förhindrar också värme från cirkulerar i fordonet. Saker du behöver
Byte termostat
RTV silikon packning Maker Review platt skruvmejsel
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna kylarslangen från termostat insugningsröret genom att bända låsclipset lös med en platt skruvmejsel. Skjut klämman ner kylarslangen och dra slangen ut i insugningsröret.
2

Ta bort de två skruvarna som håller röret termostaten intaget på insugningsröret av Grand Cherokee med en skiftnyckel. Dra insugningsröret off av grenröret genom att dra upp den. Ställ insugningsröret åt sidan för nu eftersom det kommer att återanvändas senare.
3

Dra termostaten ur hålet i insugningsröret och kassera den. Dra gamla papper packningen off av passytan av insugningsröret och kassera det liksom.
4

Lägg en sträng RTV silikon på undersidan av insugningsröret och låt RTV botemedel för 15 till 20 minuter innan du fortsätter.
5

Placera den nya termostaten i insugningsröret av Grand Cherokee med änden märkt "Top" vänd ut från insugningsröret. Skruva fast röret termostaten intaget tillbaka på insugningsröret.
6

Skjut kylaren tillbaka slangen på inloppsröret och säkra klämman. Du kanske vill ersätta den gamla spärren med ett band klämma. Ett band klämma kan fästas tätare än den gamla klämman, vilket begränsar möjligheten till läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69486.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.