Hur du ändrar vattenpumpen på en 1998 Chevy Lumina 3.8

Om din motor ' s vattenpump misslyckas, kommer motorn överhettas, och din värmare ventiler vann ' t blåsa varmluft. Vattenpumpen i 1998 Chevrolet Lumina är bekvämt beläget så du vann ' t måste ta bort eventuella motorkomponenter för att nå det. Räkna med att spendera ungefär en halvtimme att ersätta den. Du kan köpa eller beställa en ny pump från de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
12-qt. avtappningskärl
Breaker bar
Hylsnyckel
Socket set, metriska
Tänger
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Töm kylaren kylvätska i ett uppsamlingskärl. Pluggen är på baksidan av botten av radiatorn. Öppna kylarlocket för att förbättra flödet.
2

bort Serpentine belt från vattenpumpen remskiva. Den spännaren är på en fjäderbelastad arm ungefär halvvägs ner på vänster sida av motorn. Sätt en breaker bar till platsen bakom remskivan och vrid armen moturs för att ta bort spänningar. Vattenpumpen remskiva är direkt från spännaren. Trä på remmen från remskivan. Om du är försiktig, kommer bältet kvar på de andra skivorna. Om det glider av, det finns ett diagram i din ägare ' s handbok förklarar routing.
3

Koppla kylaren och värmare slangar från vattenpumpen. De är fäst med klämmor - pressa flikarna med en tång för att ta bort dem
4

skruva isär vattenpumpen från motorblocket.. Den hålls på plats av en cirkel av fem bultar. Dra ut pumpen och bulten i utbyte. Dra åt bultarna till 8 ft-lbs.
5

Fäst slangarna. Lossa spännaren och placera bältet tillbaka runt vattnet remskiva.
6

Twist kylmediet bleed ventilerna öppnar 2:58 varv. En är på spjällhuset, ovanför vattenpumpen. Den andra är på termostathuset. Följ övre kylarslangen för att hitta den. Fyll kylaren, genom kylvätska locket, tills vätskan når halsen av radiatorn. Stäng ventilerna.
7

Stäng kylarlocket och fyll overflow tanken. Kör motorn under en minut. Om låg kylvätska fortsätter lysa, upprepa steg 6 och 7. Detta kommer att lufta ur kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69622.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.