Hur man tar bort en Dodge Intrepid Radiator

Kylaren monteras i en Dodge Intrepid är ett kylkärl för kylvätskan som cirkulerar genom motorn. På grund av dess placering i den främre delen av bilen, ' det är utsatt för stötar och andra skador från olyckor. Om radiatorn skadas eller korroderar från insidan och ut, då det vann ' t att kunna korrekt göra sitt jobb, och Intrepid kunde överhettas. För att åtgärda problemet måste du ta bort kylaren för att få den reparerad eller att ersätta den med en ny. Saker du behöver
Drain Tänger pan
platt skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
obestämd nyckel set
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna i minst tre timmar eller tills du kan hålla din nakna handflata på kylarlocket utan att känna värme. Sätt ett uppsamlingskärl under kylaren. Öppna petcock på botten av kylaren och tappa ur kylvätskan i pannan.
2

Ta bort den övre klämman kylarslangen från övre kylarslangen med hjälp av tång, eller platt skruvmejsel om Intrepid ' har s original-utrustning klämma ersatts. Unbolt radiator paneler från kylaren med 3/8-tums Ratchet och uttag. Koppla sedan bort anslutningen kylfläkt för hand och skruva isär kylfläkten med spärrfunktion. Ta bort fläkten från området.
3

Lyft upp framsidan av Intrepid med domkraften. Placera en pallbock på vardera sidan av chassit, under rambalkar, sedan sänka bilen på läktaren. Ta bort slangklämman på nedre kylarslangen med tången eller platt skruvmejsel. Unbolt lägre kondensor bultarna från kondensorn med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Sänk bilen av domkraften står med domkraften.
4

Unbolt övre kylaren och kondensorn bultar, med Ratchet och en skiftnyckel. Dra kondensorn bort från kylaren. Vinkla upp radiatorn mot brandväggen och motorn, lyft sedan upp och bort från bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69628.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.