Hur man installerar en vattenpump på en BMW 318i

En dålig vattenpump på BMW 318I kan inte riktigt cirkulera kylvattnet i motorn hela din motor. När detta händer, kommer motorn börjar överhettas. Om du inte reparera det i tid, kunde dyrare reparationer resultera. Projektet är inte svårt och du kan enkelt göra det själv. Det tar ungefär en och en halv timme att slutföra, och du kan hitta de nödvändiga verktygen i de flesta hem verktygslådor. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
skruvmejsel
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att motorn är kall innan det här projektet. Öppna ventilen på botten av kylaren och tappa ur kylvätskan in i tråget. Placera dräneringskärlet utom räckhåll för barn och husdjur hushåll. Lossa slangarna från kylaren med hjälp av skruvmejsel för att lossa slangklämmorna.
2

Ta bort fästbultarna från kylaren och dra den från BMW. Avlägsna fläktblad från motorn genom att lossa skruvarna med en skiftnyckel. Ta bort remskivan vattenpumpen med en skiftnyckel för att ta bort skruvarna. Ta bort haken motor lyft med hjälp av en hylsa och spärrskaft.
3

Ta bort fästbultarna från vattenpumpen med hylsa och spärrskaft. Dra pumpen bort från motorn tillsammans med den gamla packningen. Ta bort eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från motorblocket med skrapan. Placera en ny packning och vattenpumpen på motorblocket och säkra bultarna med hylsa och spärrskaft.
4

Montera haken motorn hissen och säker bulten med en hylsa och spärrskaft. Montera remskivan vattenpumpen och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Montera fläkten bladet och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Montera kylaren och dra åt skruvarna. Anslut kylarslangar och dra åt klämmorna med skruvmejseln.
5

Se till att ventilen på kylaren är stängd. Fyll på kylaren med kylvätska och starta BMW att leta efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70036.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.