Hur man kan stoppa en läcka i en 92 Camry Radiator

Som de flesta relativt moderna fordon, använder 1992 Toyota Camry en aluminium radiator, som kan repareras med hjälp av ett antal basprodukter. Mindre läckage kan fixas med en stop-läcka lösning, som pumpas genom kylsystemet med vattenpumpen och expanderar in i sprickor skapa en varaktig kontakt. Mer intensiv skada kräver användning av en epoxi-baserad radiator crack-fyllning produkt. Saker du behöver
Radiator stop-läcka additiv kitt
Epoxi avsedd för radiator användning
Visa fler instruktioner
1

höja och stödja huven. Med motorn avstängd och har svalnat i minst 20 minuter, ta bort kylaren påfyllningslocket. Häll innehållet i en radiator stop-läcka lösning i reservoaren. Följ riktlinjerna på förpackningen för att avgöra hur mycket produkt för att lägga till.
2

Sätt på locket och stäng av motorn på, vilket gör att kylvätskan att cirkulera. Håll motorn igång tills motorn har värmts upp och läckan har stoppats. Om läckan är allvarlig nog att kylvätska rusar ut innan produkten har en chans att arbeta, samla kylmediet i en ren behållare och lägg tillbaka den i behållaren efter att den stängts av, sedan fortsätta med processen. Om läckan inte sluta efter att ha lagt denna produkt, då är det dags att prova ett mer direkt sätt att reparera skadan.
3

Kneed eller på annat sätt aktivera en lämplig mängd epoxy kitt utformats speciellt för aluminium radiator reparation. Följ produkt riktningar för att tillämpa den på läckan. Låt epoxin härda fullständigt, företrädesvis väntar över natten. Fyll på kylaren med kylarvätska och starta motorn för att testa tätningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69928.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.